kızım adına nafaka davası açmış bulunmaktayım.davalı taraf şehir dışında ikamet etmektedir.postalanan tebligatın eline ulaşmamsı halinde görülecek mahkemenin durumu ne olur.sonuçlandırılır mı yoksa şahıs bulununcaya kadar uzar mı?teşekkürler
Printable View
kızım adına nafaka davası açmış bulunmaktayım.davalı taraf şehir dışında ikamet etmektedir.postalanan tebligatın eline ulaşmamsı halinde görülecek mahkemenin durumu ne olur.sonuçlandırılır mı yoksa şahıs bulununcaya kadar uzar mı?teşekkürler
Tebligatın yapılması ve taraf teşkilinin sağlanması gerekmektedir.
sayın av.tekay ilginize teşekkür ederim
dava dilekçem zaten tebliğ edildi.ben sadece eline ulaşmaması halinde mahkemenin nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyorum.teşekkürler.
Dava dilekçesi davalıya usulüne uygun olarak tebliğ edildi ise ve buna rağmen davalı duruşmalara gelmez ise, dava yokluğunda görülür.
Tebliğ edilmesi demek ; karsı tarafın hakkında başlatmış oldugunuz yasal takipten haberi, var demektir.
Anladığım kadarıyla siz tebligatın adliyeden çıkmış olmasını yapıldı olarak düşünüyorsunuz. Eline gecmesi ile tebliagtın çıkması ayrı şeyler çünkü.
Eğer tebligat usulune uygun olarak yapılmış ve gelmezse yokluğunda karar verilecektir.
evet tebligat adliyeden çıktı fakat adreste bulunmaması halinde ne olucağını merak ediyorum.dava devam eder mi
Soyle soyleyeyım size; tebligat yapılamadıkca dava esastan görülmeye başlamaz ne yazık ki.