-
Mal beyanında bulunmama
Mal bildiriminde bulunmamak suçundan hakim karşısına çıktım. Hakime alacaklıyla irtabata geçip borcumu ödeyeceğimi söyleyince berrat ettim. Ama aynı gün çalştığım iş yerine maaşıma haciz konulması için bir yazı gelmiş. Bende nasıl olsa maaşıma haciz geldi deyip aramadım. Geçen ay 15 inde maaşımdan kesilmeye başlandı. Fakat bu gün avukatın itiraz ettiği ve 10 gün disiplin hapsine mahkum olduğumu gösterir 19.09 tarihli bir tebligat aldım. Ne yapomam gerekiyor. Birda benim memur olduğumu biliyor ve maaşıma haciz kararı gönderiyorlarsa neden benden mal beyanında bulunmamı istiyorlar. Bir yerde eğer biliyorlarsa mbb davasının düşeceğini yazmışlardı. şimdiden teşekkürler
-
Bazen söylenenler yarım, bazen de anlananlar; sonuç, beklenmeyen durumlar.
Mesela; bu konu, bir ceza hali nedeniyle iletilen bir soru; ancak, icra hukukundan kaynaklı olduğu düşünülerek, bu forum alanına yazılmış; hangisi doğru, ne yapılmalıydı? Ceza Hukuku alanına mı yazılmalıydı acaba?
Çözüm; doğru bilgiyi, doğru kişilerden edinip, doğruyu anlamak.
Yapmanız gereken; alacaklı avukatıyla derhal iletişime geçmek. Mahkeme'nin beraat kararı hatalı olduğu için, itiraz edilmiş ve üst mahkeme, hüküm kurmuş; bu kararlar kesindir.
Alacaklı, sizin geçim yollarınızı biliyor olabilir; ancak bu nedenle davanın düşmesi, geçim kaynağınızın (maaş gibi), borcu karşılıyabilir olması hali içinb geçerlidir. Mesela; ayda 1.000.-YTL maaş alıyorsanız ve borcununuz da bu civarlarda ise, o zaman MBB ceza davaları düşürülür. Ancak; borcunuz 10.000.-YTL ise (maaşınız yine 1.000.-YTL) ve usulüne uygun beyanınız yoksa, MBB'den ceza verilir.
Hatalı bilgi edinmenin sonucu, bu olmuş; ama, eğer hızlı hareket ederseniz, cezanın düşürülmesini sağlayabilirsiniz.
Bilginize,
-