-
Tahliye hakkında
iyi günler bizim 4 katlı birbinamız var 1.katını kirayavermek istedik ve babm birisi ile anlaşmış sözlü olarak bizim haberimiz yoktu kontrat ta yapılamış adam babam evde yok iken eve taşınmış anneme eşinizle konuştum taşınabileceğimi söyledi demiş fakat ne kira vermiş ne de depozitosunu annemde adam öyle deyince tamam demiş adamlar taşınmış adamlar şimdi ne kirasını veriyo nede depozitosunu 15 gündür bu gün yarın deyip duruyorlar enson dün bir ağazdalaşı olmuş ve babmlarda jandarmayı çağırmışlar birbirilerinden şikayetçi olmuşlar biz bu adamı evimizden nasıl çıkartabiliriz yada çıkartmak için hangi yolları izlemeliyiz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla tevfik kurtuluş
-
Kanaatimce 15 gün geçtiği için kira sözleşmesini siz de kabul etmiş durumdasınız. Bu suretle; İİK'daki taşınmazın ilamsız icra yolu ile tahliyesini istebilirsiniz.
İİK 269-276 Maddeleri kiralanan taşınmazın ilamsız icra yolu ile tahliyesini düzenlemiştir. Alacaklı ,kiracının borcunu süresinde ödememesi üzerine doğrudan icra müdürlüğüne başvurarak ihtarlı ödeme emri ( Örnek 51 ödeme emri) gönderir ve adi kiralarda 30 gün hasılat kirasında ise 60 gün içerisinde ödemesi için süre verir. Kiracı bu süre içerisinde borcunu ödemez ve de ödeme emrine 7 gün içerisinde itiraz etmez ise kesinleşir ve kiralayan İcra Tetkik Merciine başvurarak kiracının tahliyesini isteyebilir. Kiracı itaraz etmiş ise bu durumda kiralayan 6 ay içerisinde itirazın kaldırılmasını İ.T.M.'inden isteyebilir.
-
beni dinlediğiniz ve bana yardımcı olduğunuz için size çok teşekkür ederim yarın itibari ile bir avukatla görüşücem tavsiyeleriniz için teşekkürler iyi akşamlar.
-
:) Rica ederim, sevindirici bir haber...