-
Kefillik ve yediemin
Arkadaş'ın birine kefil oldum.36 aylık araç kredisi kullandı,şu anda 5 taksiti kaldı,yalnız 2 taksidi geciktiği için banka beni aradı ve asıl borçluya ulaşamadığını benim ulaşmamı yoksa kalan kredi borcunu benden alacaklarını söyledi.Borçlu piyasayı dolandırıp kayıplara karışmış kendisine ulaşmam mümkün değil.İkinci kefil aynı zamanda yediemin.Yediemin aracı bankaya teslim ederse bizim sorumluluğumuz ortadan kalkarmı,aracı şuanda borçlunun dolandırdığı kişilerden biri kullanıyor ve aracı kimseye vermeyeceğini söylüyor.Aracı kendisinden nasıl ala biliriz.
-
1. Aracı bu kişiden alamazsınız, suçtur.
2. Kefalete uymak ve ödeme yapmak zorundasınız, aksi halde, banka, sizlere karşı da hukuki işlemler yapabilir.
3. Yaptığınız/yapacağınız ödemelere müteakiben (bu durumu belgelendirip), Mahkeme'ye başvurup, rücuen alacak davası açabilir; aracın kaydına tedbir mahiyetinde ihtiyati haciz koydurabilir ve tüm borcu ödedikten sonra da, dava sonucunda elde edeceğini ilamla, aracı haczettirip (mülkiyet, asıl borçluya geçmiş olacaktır), satışından alacağınızı alabilirsiniz.