Gelir giderleri excel çıktısıyla verirsek sorun olurmu ayrıca eski yönetimden kalan işler
Merhaba herkese hayırlı sağlıklı günler sitenizi sürekli takip ediyor ve önerilerinizi soru sormama gerek kalmadan okuyordum ama bugün size sorum olacak cevaplarınız içinde şimdiden teşekkür ederim.
1- apartman gelir-gider makbuzunu yazmak yerine, excel ile 1 tane çıkartıp aidatını verene makbuz çıktısını versem bir sakıncası olurmu tabiki bu kayıtlar excelde makbuzlar kısmına kaydediyor.seri numarası otomatik kesildikçe sırayla veriyor. altta resimde ekledim mevcut. gider de aynı bu şekilde gider diye yazmakta, gelir gider hepsini excelde tutacağım için kolaylık olması adına soruyorum çünkü çalışıyorum makbuz yazmakla uğraşmayim diyorum tabi bir sakınca olmayacaksa.
https://i.hizliresim.com/LvWAyz.png
2- dış cephe montalama yapıldı fakat devir aldığım yönetici iş bitirme imzasını vermemiş ve onlarda enerji kimlik belgesini vermiyorlar imzalamadığı için (edevletten çıkarttık gerçi.) benden istediler bende dükkanda değildim peki ben verirsem bir sorun çıkarsa ilerde birşey olurmu yoksa eski yöneticinin vermesimi daha iyi olur umarım karışık anlatmamışımdır cevabınızı bekliyor olacağım saygılarla.
Cevap: Gelir giderleri excel çıktısıyla verirsek sorun olurmu ayrıca eski yönetimden kalan işler
Sayın GhoStMaN;
(1) Excel veya başka programlar kullanarak apartman gelir-giderini takip etmenizde ve çıktı alarak kat maliklerine vermenizde herhangi bir sakınca yoktur, kullanabilirsiniz. Ancak apartman yönetimine ait banka hesabının kullanılarak kat maliklerinden tahsilinin daha uygun olduğunu düşünmekteyim.
(2) Apartmanınız tarafından yaptırılan dış cephe mantolaması için istenen iş bitirme (deneyim) belgesinin eski yöneticiniz tarafından neden verilmediğini, yüklenici tarafından da söz konusu belgeyi hangi mevzuata göre istediğini özellikle sormanızda fayda görmekteyim. Yönetimin böyle bir belge verme zorunluluğu olmamakla beraber yüklenici firmanın yaptığı iş karşılığı enerji kimlik belgesinin vermemesi asıl sorgulanması gereken husus... Yüklenici ile yapılan sözleşme maddelerinde iş bitirme belgesi verilip verileceği hususunun belirtilip belirtilmediğini de kontrol ediniz.
Saygılar…