Naylon Fatura İhbarı . ( Aşama Aşama Anlatım)
Merhabalar ,
Bir firmayla ilgili naylon fatura alımı ve kesimi hakkında ihbarda bulundum.İhbarı Cimer yoluyla yaptım .Cimer 1500 karakterle sınırlı olduğu için dilekçemin hepsini sığdıramadım .Bir kısmını yazdım sadece özet olarak . Ek olarak dilekçemin (ıslak imzalı ) fotoğrafını çekip yükledim ayrıyetten. Ek delil ve kanıtlarıda ( fatura alımı ve kesimi vs ) yükledim .Cimer konuyu Maliye bakanlığına sevk etti .
Bir kaç gün içinde Vergi Dairesi Başkanlığınada yazılı olarak sunacagım. İhbar ikramiyesi için yazılı olarak başvurunulması gerekiyormuş. Kdv sini düşürmek için ve komisyon almak için sahte fatura düzenliyor . Normalde faal olan bir firma belirli zamanlarda sahte fatura kesıyor ve alıyor .
Şimdilik bu kadar gelişmeleri aktaracağım ..
Merak ettiğim 2 soru var
1.İhbar ettiğim yıllar arasında olan sahte faturalar üzerinden mi ihbar ikramiyesi alacağım ?
2.Sadece ihbarda bulunduğum firmadan mı İhbar ikramiyesi alacağım yoksa tüm firmaların toplamı üzerinden mi alacağım ? .
Cevap: Naylon Fatura İhbarı . ( Aşama Aşama Anlatım)
Merhabalar tekrardan . Konu yaklaşık 1 aydır İhbar ve şikayetler genel müdürlüğünde değerlendirme süreci nedeniyle beklemede . Bu kadar uzun sürmesini anlayamadım açıkçası.
Cevap: Naylon Fatura İhbarı . ( Aşama Aşama Anlatım)
mutlaka bir cevap verilir ama 1 ay ama 2 ay. en kolay bir soru sorsan bile cimerden 3 haftası var.