-
İhbar İkramiyesi
Merhaba
Bugün okuduğum habere göre vergi kaçıranları şikayet edenlere %10 ikramiye veriliyormuş. Teknisyen olarak çalıştığım işyerinin maaşları asgari ücretten gösterip vergi kaçırmasını 01.02.2018 tarihinde alo 170 hattına şikayette bulunmuştum. Elden para aldığım kanıtlandı ve ödemeler düzeltildi geçmişe dönük primler yatırıldı. Geçen hafta da yüklü miktarda ceza ödediler.
Şimdi ben ihbar ikramiyesinden yararlanabilir miyim ve nerelere başvurmam gerekiyor hangi yolları izlemeliyim öğrenmek istiyorum.
-
Cevap: İhbar İkramiyesi
Vergi kaçağı ihbarı internet üzerinden de yapılabiliyor ancak ihbar ikramiyesi alınmak isteniyorsa ihbar dilekçesinde ihbar ikramiyesi ödenmesini talep ediyorum şeklinde açıkça ifade edilmesi gerektiğinden vergi kaçağı ihbar dilekçesinin şahsen vergi dairesine verilmesi gerekir. Vergi kaçağı ihbar dilekçesinde ihbar ikramiyesi istendiği açıkça belirtilmemişse ihbar ikramiyesi ödemesi yapılmaz.. Bu işin genel kısmı.
Sizin durumunuzda bence ihbar edilecek bir nokta kalmamış, çünkü artık o firmanın vergi kaybına neden olduğu mahkeme tarafından tesbit edilmiş, ilgili kurumlar gereken işlemleri yapmış, kayıp olan vergiler tahsil edilmiş durumda ve siz şu anda artık olmayan bir vergi kaçağını ihbar etmeye çalışacaksınız.