Iyi günler; ağır işte çalışamaz raporu aldim . Ancak benim yerimi değiştirmediler bana yer göstermediler. Bende rahatsizim raporluydum. Rapor dönüşü tekrar yerim değişmemiş. Çalışmak zorundamıyım ne yapmalıyım
Printable View
Iyi günler; ağır işte çalışamaz raporu aldim . Ancak benim yerimi değiştirmediler bana yer göstermediler. Bende rahatsizim raporluydum. Rapor dönüşü tekrar yerim değişmemiş. Çalışmak zorundamıyım ne yapmalıyım
Ağır işte çalışamaz raporunuzla birlikte işvereninizden sağlık durumunuza uygun bir görev verilmesini yazılı olarak talep ettiniz ve bir şey yapılmadı mı? Ne zaman bildirdiniz işverene?
Eğer bir değişiklik yapılmadı ise sözleşmeyi sağlık sebepleriyle siz feshedebilirsiniz.
Siz yada işveren sözleşmenizi feshetmediğiniz sürece , elbette çalışmanız gerekir.
Erdoğan bey eğer beni daha müsait bir yere yerleştirmezler yada haklarımı verip çıkarmazlar ise ben sözleşmeyi fesh ettiğin takdirde sonrası ne olur acaba
- - - Updated - - -
Isyerinde bütün bölümler beden gücü istiyor . Ben orda calisamayacagimdan dolayı çıkmak istiyorum artık sağlık şartlarıma daha uygun bir iş bulabilmek için
Öncelikle yukarıda dediğim gibi , işverenden sağlık durumunuza uygun bir görevlendirme yapmasını talep etmek zorundasınız.
,Talepte bulundunuz ama işveren bir çözüm üretemedi, sözleşmenizi de feshetmedi ise ancak o durumda siz sağlık sebepleriyle sözleşmenizi feshedebilirsiniz.( önerim yeni görevlendirme talebinizi de noter aracılığıyla yapmanızdır)
Bu şekilde sözleşmeniz sona erdiğinde kıdem tazminatı ve varsa kullanılmamış izin günlerinizin ücretinin ödenmesi gerekir.
Ödenmezse önce arabulucuya başvurmanız, anlaşamazsanız iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Benim raporum 3 aylık ben şu an raporluyum. Isverenin ne kadar süresi var rapor bitince ben aynı yerde mi calisicam
Erdoğan Bey iki defa yazmış. Onları okudunuz mu?
Erdoğan bey dediginiz gibi yazılı olarak bölüm değişikliği talebinde bulundum. Seni verebileceğimiz bir bölüm yok dediler. Doktor ısrarla yenileme talebine gerek yok sen ameliyatını ol gel çalış dedi. Ameliyat olsamda çalışamayacağım ki boyun fıtığı başka birşey. Şimdi ne yapmalıyım sizce