Emlakçı yalan beyan sözleşme iptali
Merhabalar,
Emlakci ile sozlesme yaptik ve bu sozlesme kapsaminda musterinin teklifini yazili olarak aliyor ve bana bildiriyordu.
Bir muhtemel alici ile pazarlik asamasinda teklifler suruyordu. Ben 370 istiyordum evim icin.
Emlakci, ilk teklifi 350 iletti. Daha sonra alici 360 a yukseltti, bunu da iletti. Buraya kadar teklifler hep yazili ve mail ortaminda gonderildi. Bir kez daha artirmasi icin alici ile gorusecegini soyledi ve 3.teklifte tuhaf bir sekilde alicinin teklifini 355 e dusurdugunu soyledi, kendisinin de anlamadigindan vs bahsetti. Bu sefer yazili teklifi gormedim, iletmedi bana.
Teklifin iletildigi yazismalardaki telefon numarasindan(acik bir sekilde her teklifin altinda yaziyordu, bu zamana kadar da hic aramadim) aliciya ulastim ve sordum, siz teklifinizi dusurdunuz mu diye? Hayir 365 e yukselttim ve o sekilde ilettim dedi.
Emlakci, musterinin 365 dedigi teklifi yalan soyleyerek 355 olarak bana iletiyor. Maillerle de kanitli.
Bu durumda ben bu sozlesmeyi tek tarafli olarak fesih edebilir miyim?
Konunun uzmani avukatlardan profesyonel hizmet almaya da hazirim.
Tesekkurler.
Cevap: Emlakçı yalan beyan sözleşme iptali
Hayır. Burada ilk olarak bunu ispatlamanız zor. İkincisi bu size fesih hakkı vermez.
Satış hangi bedel üzerinden gerçekleşirse, emlakçıyı yetkilendirdiğiniz süre içinde satışın gerçekleşmesi halinde, o satış bedeli üzerinden belirlenen komisyonu ödemek zorundasınız.