-
Esim benden bosanmiyor
Merhaba,
benim sorum su olucak, ailem tarafindan hic istemedigim ve sevmedigim bir insanla evlenmeye zorlandim 18 yasimda, 4 sene gibi evli kaldik, ama bir türlü anlasamadik hatta belki aramiz düzelir diye cocuga karar verdik ve 4 yasinda bir kizimiz var. Herseye ragmen birtürlü gecinemedik, saygi ve sevgi mevcut degildi. 1 seneyi askin zamandir evi terkettim ve karimdan bosanmak icin elimden geleni yaptim, türk yasasina göre evlendigimiz icin Almanya'da birtürlü bosanamiyoruz, cünkü karim bana cektirmek istedigi icin bosanma rizasinda bulunmuyor, vede kizimi bana karsi doldurmus, 3 aydir göremiyorum kizimi. Deminde belirttigim gibi 1 senedir ayri yasiyoruz. Hicbirsekilde bu evliligin devam etmesini istemiyorum ve en kisa zamanda bosanmak istiyorum. Yardim ve bilgilerinize muhtacim. Saygilarimla...
-
Sizin evliliğe zorlanmış olmanız, evlilik birliğinin bitmesinde kusursuz olduğunuz yada karşı tarafın kusurlu olduğu anlamına gelmez.Böylesi bir zorlama durumunda eşinizin de zor durumda kaldığı ve zarar gördüğü muhtemel görünüyor.Tabi bunlar mahkemede gözönünde bulundurulacak ayrıntılar.Şöyleki tarafların birarada yaşamaları imkansız hale gelmişse eskinin tersine artık ağır kusurlu tarafın talebi halinde dahi boşanma mümkün olabiliyor.Bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim ...
-
Nereye danistiysam karsiliginda mümkün olmadigini yanitini aliyorum. Belirli zaman asimi olmasi gerekiyormu, bosanma hakkim olmasi icin, ve 1 sene ayni evde yasamadigimiz konusunuda göz önünde bulundurursak sansin varmi?
-
Sayin Calum81,
sizin gibi bende esimden bosanmak istiyorum ve bunun yolunu arastirmakdayim.
Simdiye kadar ögrendim su dur ki ister almanyada ister Türkiyede bosanma davasi acabilirsiniz.
almanyada acarsaniz en azindan 1 sene ayri yasamaniz gerekiyor.
Bu süre siz veya esiniz evden ayrilip ve oturdugunuz Belediyeye adres degisikligini bildirmeniz gerekiyor. Bu belge ile sonra yarim bir sene sonra bir avukata gidip davaya hazirlanabilirsiniz.
Benim bilgilerime göre bende ayni durumda oldugum icin Avukatla yapacaginiz ilk görüsme sizin bir "Rechtschutz" Sigortaniz varsa sizin icin bu görüsmeyi karsiliyor.
Ayrica bu forum da, bende bastan cok sorum vardi, onlari da inceleyip degerlendirebilirsiniz.
Almanyada dava acarsaniz karar la Türkiyede yeni bir tanima davasi acmalisiniz.Türkiyede bosanirsaniz o kararla Amlanyada ki makama gidip ücretini öderek Belediyede taninmis oluyormus.
Fakat hersey zaman a bakiyor, yani anliyacaniz bosanmak bir hayli zaman ve sabir aliyor tabiki taraflar anlasmazlarsa.
Saygilarimla