-
Kefillik
merhabalar
karaman da özel bir şirkette çalışmaktayım daha önce çalışmış olduğum işyerinde genel müdürüme ihtiyaç kredisi için 2. derecede kefil oldum. 1. kefil çalıştığım işyerinin sahibiydi. kredi onaylandıktan sonra asıl borçlu 1. kefile kredinin % 85 ini emanet olarak vermiş birkaç gün içinde geri almak kaydıyla. ama emanetti verdikten sonra genel müdür ile işyeri sahibi (1.kefil) arasında anlaşmazlık çıktı ve genel müdür işten ayrıldı. genel müdür hem verdiği emaneti hemde hak ettiği ücretlerini alamadı. bu iki ay sürdü. ve sonunda kredi veren banka ödenmeyen taksitler için icra işlemlerine başladı. ben bu dönem içinde işten ayrılmıştım. yeni çalıuştığım işyerine yazı geldi. ve maaşımın 1/4 ine icra konuldu. maaşıma tekabül eden rakamı icra müd. yatırdım. sorun şu gelen müdürüm şu anda çalışmıyor ve %85 emanettini alamadığı için borçu ödememiyor emaneti olan işyeri (1. kefil) emaneti vermiyor ve borçu yatırmıyor. bu durumda ben sadece üzerime düşen görevi yerine getiriyorum ve benim ödediğin tutarla bu borç çok uzun yıllar sürer gibi geliyor.
BU DURUMDA BEN NE YAPABİLİRİM?
ÖDEYECEGİM TUTARLARI TEKRAR ALMA İMKANIM VARMI?
ALABİLİYORSAN NE GİBİ İŞLEMLER YAPMALIYIM?
ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
SAYGILARIMLA.
-
Merhaba,
Maaşınızdan kesilen ödemeleri icra dairesinden alacağınız bir yazı ile veya icra dosyasını delil göstererek, asıl kredi borçlusuna rücu davası açabilirsiniz.
Asıl borçlu da işyerinie borç olarak verdiği tutarı yazılı bir belge ile (sözleşme , senet, vs.) ispatlayabiliryorsa O da borç verdiği kişi veya kuruluşa alacak davası açabilir.
https://www.hukuki.net