yeni aldığım dairenin eski borçları var
2 ay önce yeni daire aldım. apartmanın çok eskiye dayanan borçları varmış. doğalgaz su vs. daire hiç kullanılmamış ancak bunlarda demirbaş olarak daire başına 5000 tl gibi bi rakam çıkıyor. bende eski ev sahibi ile görüştüm ve eski borçları kabul etmeyeceğimi söyledim. sonuç olarak tartıştık. ve hukuki süreç başlatmak istiyorum. davayı kazanma şansım var mı? davayı hangi avukata vermem gerekiyor? bu konularda tecrübem yok? dava ortalama ne kadar sürer? ve bana masrafı ne kadar olur? bu konular hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var. nasıl bir yol izlemeliyim? bu konularla ilgilenen avukatları nereden bulabilirim.
Cevap: yeni aldığım dairenin eski borçları var
Daire başı 5000tl gibi bir ödeme payı çıktığına göre, aldığınız daire ile ilgili bir borç değil, binanın tamamını ilgilendiren bir konu ile ilgili borç sanki.
Bu istenen miktar hangi masraflar için isteniyor ???
Cevap: yeni aldığım dairenin eski borçları var
apartmanın belli sorunları var. bu rakamın içerisinde 1750 lira asansör ve kazan tamiratı var. bu konuda itiraz etmiyorum. ancak binanın önceki yönetimler sebebiyle veya bina içersinde ortak alan adı altından, yapımından günümüze kadar biriken ve icralık olan borçları mevcut. şimdi gelecek yönetim zaten borcun eski dönemden kaldığını söylüyor. peki ben size daireye ait aidat veya diğer borçlarının tahsilini neden diğer ev sahibinden yapmadınız diyorum. .çünkü borcu varsa tahsil edilsin diye iki tarafı görüştürdüm. o dönemde kimse toplantı yapmıyor kimse toplantıya katılmıyordu diyor. benim şu anda kafam çok karıştı. ben bu borcu ödemelimiyim. veya bu borç için dava açmalımıyım. bu borç apartman kurulduğundan beri varmış ancak ben bu olayı dün öğrendim.
- - - Updated - - -
örnek verecek olursam apartmanın iskiye ve igdaşa olan borcu toplamda 86 bin. bu borçlar nasıl oldu bu güne bu şekilde taşındı ben anlayamıyorum.