Merhabalar geçtiğimiz haftalarda babamı kaybettim. Kendisinin sahip olduğu binek arabayı annem bana verdi. veraset ilamınıda aldık. aracı kendi üzerime almak için yapmam gerekenler nedir beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi günler.
Printable View
Merhabalar geçtiğimiz haftalarda babamı kaybettim. Kendisinin sahip olduğu binek arabayı annem bana verdi. veraset ilamınıda aldık. aracı kendi üzerime almak için yapmam gerekenler nedir beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi günler.
Bir miras taksim sözleşmesi hazırlamanız ve imzalarınızı noterde tasdik ettirmeniz halinde; vergi dairesinden de veraset intikal vergi işlemlerini yaptırıp, "borcu yoktur" yazısı alıp; trafik müdürlüğünden, aracın adınıza kaydını yaptırabilirsiniz.
Ya da; sadece vegi dairesine başvurup işlemlerinizi yaptırırsınız. Trafik, tüm mirasçılar adına tescil yapar; sonra da satış yoluyla üzerinize alırsınız ki, bu, daha pahalı bir yöntemdir.
ilginiz için çok teşekkür ederim iyi günler
Veraset intikal vergisi prosedürünü, vefat edenin gayrimenkullerinin bulunduğu ilin vergi dairesinde takip etmek şart mıdır? "vergi borcu yoktur" yazısı Varislerin ikamet ettiği ilin vergi dairesinden alınamaz mı?
Gayrimenkullerin bulunduğu ilden alınması söz konusu değil zaten. Tek veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilir, vefat eden kişinin birden fazla ilde gayrimenkulu varsa ne olacak?
Şahsın öldüğü veya ikamet ettiği şehirde vermek gerekiyor mu? Bilmiyorum.
Ama murislerin hepsinin birden imzaladığı tek bir beyanname verilecek.
Farklı illerdeki gayrimenkuller için o ilin/ilçenin belediye emlak servisinden gayrimenkulun değerini bildiren (vefat yılındaki) belge alınması gerekiyor.vergi dairesine verilecek beyannameye bu değerler yazılıyor. Vergi dairesi vefat edenin yaşadığı ilin vergi dairesi olacak.
Merhaba,
Babam bir kac gun once vefat etti. Iki kiz kardesiz. Babam emekliydi ve birde evi var. Ablam bekar oldugu icin sanirim maasini labilir? bunun icin ne yapmamiz lazim?