Vefat eden annemin çektiği kredi hakkında
Merhabalar, annem yaklaşık 5 ay önce vefat etti. Kredi borcu vardı. Gittim sordum ölüm belgesi ve veraset ilanı ile gel sigorta öder bu borcu. Sizde ödediklerinizi geri alırsınız. İşlemleri yaptım. Dün sorgulamak için bankayı aradım ve bana borcun sigorta tarafından ödendiğini ödediklerimizi gelip alabileceğimi söylediler. Yanımda da vergi dairesinden borçsuzdur kağıdı ve veraset ilanını almamı söylediler. Hastanedeyim bir kaç gün gidemicem ama aklımı kurcalayan bir şey var. Annemin vergi borcu var şuan. Vergi dairesinden borçsuzdur kağıdı alamam sanırım. Ben bu parayı alamayacak mıyım? Vergi borcu şuan ödeyebileceğim bir rakam değil. Ne yapabilirim? Teşekkürler.
Cevap: Vefat eden annemin çektiği kredi hakkında
Gereksiz belge istemisler. Bankalar kafasina gore bu sekilde belge istiyor malesef. Siz dogrudan sigortaci ile gorusun ve sigortaciyi sikayet edin. Sigortaci da zaten gene kendileridir muhtemelen. 15 gun icerisinde odeme yapmadiklari icin temerrude duserler. Sizin konu ile ilgili zararlarinizi da odemek zorunda kalirlar. Faiz de odemek zorunda kalirlar. Odeme talep ettiginizi derhal sigortaciya yazili olarak bildirin. Banka parasini aldiysa zaten islem sonuclanmistir. Annenizin olmedigini iddia edemezler. derhal odeme yapmak zorundalar. Yapmazlarsa da dedigim gibi temerrutte dusmus olurlar. Sizi subeye bu nedenle cagiriyorlar. onlari sorumluluktan azlettiginize dair kagit imzalatmak isterler. Verin IBAN inizi odesinler.