İcranın Haricen Tahsili Hk.
Değerli Hukuki.Net üyeleri,
Size bir sorum olacak. İcra borcum maaş haczi yöntemiyle tahsil edilmekteydi. Bende elime para geçince Avukat ile uzlaşarak borcumu tamamen kapatmayı istedim. Daha önce Alacaklı olduğum başka bir icra dosyasına da haciz konmuş olup aynı zamanda maaş haczi ile tahsile gidilmişti. Alacaklı dosyama haciz istemi yapılırken icra dairesi kapak hesabı yapmış ve bakiyeyi 1400 TL olarak hesaplamıştır.
3 gün önce Avukat ile uzlaşarak 1000 TL ödeme ile dosyanın kapatılacağı bilgisini verdi ve bende Avukatın hesabına ödemeyi gönderdim. 4-5 saat sonra bana ibraneme yolladı. Bende maaş haczim olduğu için dosyadan müzekkere talebinde bulundum, hemen ilgileneceğini söyledi.
UYAP Vatandaş'tan gördüğüm kadarıyla alacaklı şirketin icra dosyası üzerinde icra varmış. Avukat "...haczin fekki için ilgili işyerine/kuruma, adına kayıtlı deniz araçlarının kaydına konulan haciz ve seferden men şerhinin fekki için ilgili liman başkanlığına müzekkereler yazılmasına VE DOSYANIN İŞLEMDEN KALDIRILMASINA karar verilmesini müvekkilimiz adınatalep ederiz.." şeklinde talep bulunmuş.
İcra dairesi ise bir gün sonra " Talebi ve dosya incelendi. Karar : Dosya alacağı üzerinde haciz bulunduğundan haricen tahsil talebinin reddine karar verildi." şeklinde yanıt vermiş. Bu durumda ne yapmam gerekir, nasıl bir yol izlemem gerekir.
Henüz karşı Avukat ile görüşme şansım olmadı ve siz değerli Avukat ve Hukukçulara sorma gereksinimi hissetim.
Şimdiden yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkürler..
Cevap: İcranın Haricen Tahsili Hk.
Merhaba,
İcra dairesi ile alakalı iletişime geçmem gerekir mi?
Cevap: İcranın Haricen Tahsili Hk.
Üçüncü şahsın haciz bildirimi size ve alacaklınıza/vekiline bildirilmediği için sorumluluğunuz bulunmuyor, siz ödemenizi yapmışsınız borcunuz kalmamıştır, alacklınızın vekili de esasen haricen tahsil talebinde bulunmamış alacağın tahsil edildiğini bildirmiş dolayısıyla icra müdürünün kararı yanlıştır yapılması gereken bana göre icra mahkemesinde memur muamelesini yanı bu red kararını şikayet etmektir.