Denizde telefon buldum sahibine nasıl ulaşabilirim?
Öncelikle foruma yeni üye oldum konuyu nereye açmam gerektiğini bilemediğim için buraya açtım, konuyla alakalı daha ayrıntılı bilgi edinebileceğim bir başlık varsa söylerseniz o başlık altında açarım.
Telefonu denizde buldum kuma gömülü vaziyette ve aldım. 2 gün pirince yatırdım ancak şuan açılmıyor normal olarak. Imei sorguladığımda kayıtlı olduğunu ve yolcu beraberi kaydedilen cihaz olduğunu gördüm, sim karttan hattın Vodafone olduğunu gördüm.
İlk önce bulduğum denizin yakınındaki oteli aradım, müşterilerinizden telefon kaybedip size bildiren oldu mu diye ancak aradığım numaradaki kişi böyle bir bilginin olmadığını söyledi.
Daha sonra Vodafone'u aradım sim kart üzerindeki numaradan sim kart sahibine ulaşabilir misiniz diye sordum ancak ulaşamayız cevabını aldım.
Belki cevap olarak karakola teslim et diyenler olacaktır, araştırdığım sitelerde tecrübeli kişiler öncelikle telefonun sahibine ulaşabiliyorsanız bizzat teslim edin demişler bende bu düşünceden yanayım bu yüzden bu konuyu açtım.
Şimdi sorum şöyle telefondan çıkan hattı kendi telefonuma taksam rehber bilgisine falan ulaşmak için başıma bir sıkıntı gelebilir mi? Yanlış anlaşılma hırsız durumuna düşme vs.
Sahibine ulaşabilmem için iyi bir fikriniz varsa ve paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler
Cevap: Denizde telefon buldum sahibine nasıl ulaşabilirim?
Sen sim kartı telefonuna takacaksın kapanmamış ise açılacak veya açılmayacak her ne ise kaybeden de kayıp, çalıntı ihbarı verdi ise ifadeni almaya çağırabilirler.
En temizi karakola git ifadeni ver teslim et oraya, su akar yolunu bulur. Senin yapabileceğin en temiz ve mantıklı yöntem bu çünkü.
Dayı oğlum cüzdanını kaybetmişti emniyetten buldu, suriyeli vatandaş bulmuş getirmiş emniyete bilmem anlatabildim mi. Telefonu geç götürürsen, kendi başına sahibi arıyorum diye falan bir de neden geç getirdin falan derler. İfade tutanağını da sakla ne olur ne olmaz. Fotosunu çek en azından.
''Avukat değilim.''
Cevap: Denizde telefon buldum sahibine nasıl ulaşabilirim?
Telefonun İMEİ numarasını bulun. Açılımı International Mobile Equipment Identity (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) olan IMEI, 15 rakamdan oluşan uluslararası benzersiz kimlik numarasıdır. Her mobil cihaz farklı bir IMEI numarasına sahip olarak üretilir. Bataryanın altında olur genelde. Bundan sonra BTK İMEİ SORGULAMA SAYFASINDAN TELEFONUN ÇALINTI MI NE OLDUĞU sorgulanabilir. Sonra polise götürüp ifadenizi verin ki sahibini bulsunlar...