Karşı tarafın ifadeleri alınamadığı için takipsizlik kararı verilmiş
Sayın hukukçular sorunum şu cevap yazarsanız sevinirim. cumhuriyet savcılığına 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. elimde delil olmadığı için sunamadım. savcılık takipsizlik verdi. itiraz ettim tekrar takipsizlik verdi. bende savcıya gittim dosyadaki ifadelerin fotokopilerini almaya savcı şüphelilerin ifadelerini almaya gerek duymadığım için ifade almadım dedi. çıktım odasından. eve geldiğimde uyap vatandaşlık sisteminden dosyalarımı incelerken savcının jandarmaya şüphelilerin ifadelerinin alınması ile ilgili talimat dilekçesini e imzalı olarak uyapta gördüm. hemen çıktısını aldım dosyadan fotokopilerini istiyorum diyede dilekçe yazdım. tekrar odasına çıktım. dilekçeyi verdim. bana neden bu kadar üsteliyorsun dedi bende önüne kendisinin jandarmaya yazdığı talimatı koydum. bana bu defa jandarma kişilere ulaşamadığı için ifadeleri alınmadı dedi. ve dilekçeyi imzaladı kalemden fotokopileri alabilrsin dedi. fotokoplerini aldığımda dosyada savcı açık talimat yazmasına ragmen şüphelilerin ifadeleri dahi alınmamış. benim dilekçemden başka dosyada hiç bişey yok. sayın hukukcular şimdi ne yapabılırım. burda eksik soruştammı var? savcı açık açık git jandarmaya şüphelilerin ifadelerini al demiş ama alınmamış savcı ifadeler olmadan da takipszilik vermiş. şüphelilerin ifadeleri alınmadan takipsizlik verilebilirmi_? değindiğim konuları şikayet edeceğim merci var mı yada nereye nasıl dilekçe yazabilirim itiraz için teşekkür ederim.
Cevap: acill yardım lütfen
konuyu bu kadar kisisellestirmeden sakince bir dosyayi okuyun. Jandarma bir cevap yazisi vs yazmistir. Her seferinde Savciya dogrudan gitmeyin. Dilekcenizi verin dosyayi inceleyin. Dosyadaki soruna gore sikayetinizi yapabilirsiniz. Elinizde yeni birsey varsa tekrar sikayetci olabilirsiniz.