-
İlamlı İcra Takibi
Merhabalar.
Tarafı olduğum Kamulaştırma davası gerekçeli kararında mahkeme özetle'' kamulaştırmayı yapan idarenin takdir ettiği bedel ve dava başlangıç tarihi ile karar tarihi arası işleyen faizin davalıya ödenmesine ve mahkemece belirlenen (bilirkişinin tespit ettiği bedel) ile idarenin takdir ettiği bedel arasındaki farkın ve işleyecek faizinin de kararın kesinleştiğinde ödenmesine, tescil yönünden kesin, bedel yönünden kararın taraflara tebliğinden itibaren 2 hafta içerisinde yetkili Bölge Adliye Mahkemesinde İstinaf yolu açık olmak üzere....''diye karar verdi. Karar uyarınca idarenin takdir ettiği bedeli aldım.idarenin takdir ettiği bedel için İşleyen faizin tahsili içinde icra dairesine gerekli başvuruyu yapmak istedim ancak icra müdürü karar kesinleşmeden faiz alacağı için icra takibi başlatamayacağı mı söylüyor. Söylediği doğrumu ? Ben yanlış bilgi verdiği kanaatindeyim. İtiraz etmem ve icra takibinin başlatılması için ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.