-
Ecrimisil talebi
slm.50%hissedarı olduğum işyerini izaleyi şuu davası ile satın aldım.diğer hissedar bana ecrimisil davası açtı. Ben işyerinin sadece kendime ait bölümünü( hissemi) kendi işim için(kiraya verip kira geliri elde etmedim) kullandım 5 yıl boyunca,bana noter ve yazılı bir kanalla hissemi kullanamıyorum işgal ediyorsunda demediler.yıllarca fakat izaleyi şuu davasından(ben onların hisseini satın aldıktan 1 hafta sonra) sonra ecrimisl davası açtılar. Acaba bana 5 yıl boyunda noter kanalı ile uyarıda bulunmadan hissemi işgal ettin diyip ecrimisil talep edebilirler mi?
-
Bu işyerinin % 50'sini kullanıp, % 50'sini nasıl kullanmadığınızı merak ettim, ama, eğer bu doğruysa; bunu Mahkeme'de ispat edip, zaten davayı reddettirebilirsiniz. Açılacak davada, hemen zamanaşımı def'inde de bulunmalısınız.
-
peki.. ben kendime ait hissemi tekbaşıma kullanamaz mıyım, karşı taraf buranın bir bölümünü depo olarak kullandı.hissedar benim zaten ekrabamdı ve ben izaleyi şuu davasından yeri aldıktan sonra ecrimisil açtı. ben işgal etseydim 5 yıl veya son 1 yıl(davayı ben 1 yıl önce karşı tarafa açtım) neden ecrimisil açmadı.. burayı(onun hissesi ile) benim kullandığımı (onun hissesi ile beraber) ispatlaması gerekmiyormu? hani ben kendi hissesi mi kulandım o kendi hissesini depo olarak veya boş tuttu kullanmadı.. zaten aksi olsaydı 5 yıl itiraz etmedi vede ben 1 yıl önce ona izaleyi şuu açtım ama o yine benden ecrimisil talep etmedi nezaman ihaleyi ben aldım (kendisi alamadı) benden para koparmak için ecrimisil açtı.. bu benim için yeterli savunma değilmi sizce...