-
Kredi kart borcu
Merhaba,
Benim problemim ve sorum şu,
Birden fazla kredi kartımda 10000 ytl civarında bir borcum var. Bu kartlara neredeyse 4 senedir ödeme yapıyorum. Ancak çoğu zaman minimumlarını ödemek durumunda kalıyorum ve bu yüzden sürekli faiz faiz 4 5 bin ytl şuanda yaklaşık 10000 ytl borç oldu. Artık ödememe kararı aldım. Daha doğrusu ödeyemiyorum artık ve zaten bu şekilde bitmiyecek hiç bir zaman sanırım.
Şimdi ben 2 aydır ödeme yapmıyorum kartlara hergün arıyorlar bankadan ancak pek cevap vermiyorum bıktım çünkü. Şimdi forumlarınızda konuyla ilgili bazı topiclere baktım ve Mal beyanından bahsediliyor. Mal beyanını Avukat yada banka her kim istiyor ise onlar istemeden yapabilirmiyim ? bi faydası olurmu daha sonrası için. Ayrıca icraya giden borcum için bankaların birinden bir mesaj geldi cep telefonuma Avukatımızı arayın borcunuzu taksitlendirin diye. Ben eğer aramassam bir sorun olurmu ? Çünkü şuanda taksitlendirsem bile ödeyemem bu taksitleri.
Kart borçları icraya düştüğünde haciz için eve geliyorlar sanırım. Ev adresim farklı. Çalıştığım iş yerine (ücretli çalışıyorum) herhangi bir haciz hakları yada bir yaptırım hakları varmı ?
Bu borçlar icraya düştükten sonra ben irtibata geçmezsem uzun bir süre ne gibi bir cezası var yada bir cezası varmı ? Dediğim gibi şuanda taksitlendirseler bile ödeyemem bu borçları.
Biraz dağınık oldu sanırım. Şimdiden teşekkürler
-
1. İcraya verilmeden, ödeme emri tebliğ edilmeden yapacağımız mal beyanlarının, sizin durumunuzda hukuki bir önemi yoktur.
2. Cep telefonunuza gelen mesajla iletişim kurmaya, hukuken zorunlu değilsiniz. Ancak; eğer icraya geçilmiş ve siz de dosyasından haberdar değilseniz, avukattan ilgili icra dairesi ve dosya numarasını öğrenerek, dosyanızı kontrol etmeniz menfaatinizedir.
3. Alacaklının, işyerinize müzekkere gönderterek, maaşınızı haczettirmesi mümkündür.
4. Malbeyanında bulunmamanın yaptırımı konusunda, baktığınız/bakacağınız diğer alanlardan bilgi sahibi olabilirsiniz.
-
Cevaplarınız için teşekkürşer.
Peki mal beyanında bulunmam gerekip gerekmediğini nezaman nasıl öğreneceğim. Ayrıca mal beyanında bulunduktan sonra bankanın avukatına gidip bu borçları taksitlendirmessem yani gücüm yok şuanda uzun bi süre ilgilenmessem ödeme konusunda herhangi bir cezası varmı Haciz dışında ?