Yeni ev satin aldim kiraciyi tahliye
Merhaba iyi günler.
9 Eylül 2019 da yeni ev satin aldim. Kiraci evi ay sonunda bosaltacigini taahhut etti lakin bosaltmiyor. Mevcut kontrat 20 ekim 2010 yilinda yapilmis . Kiraci da vefat etmis. Esi ve cocuklarindan 1 tanesi ikamet etmekte.
Yan blokta dairem var. Kayinvalidem ve kayinpederim icin satin aldik. Bebegimize bakacaklar. Kiracının cikmayacagini bilsek almazdim.
Noterden nasil bir ihtarname cekmeliyim.
En kisa surede nasil cikarabilirim
Teşekkürler
Cevap: Yeni ev satin aldim kiraciyi tahliye
İki farklı şekilde ihtiyaç nedeni ile tahliye hakkınız var:
1- Satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacınızı ve tahliye talebinizi bildiren bir ihtar çekerek, 6 ay sonunda tahliye davası açabilirsiniz.
2- Elinizde eski ev sahibi ile yapılmış kira sözleşmesi var ve kiranın başlangıç tarihinin 20 Ekim olduğunu yazılı belge ile ispatlayabilecek durumdaysanız, 20 Ekim 2019 veya takip eden 1 ay içinde tahliye davası açabilirsiniz.
İkinci seçenekte daha erken dava açma hakkınız doğuyor.
Sulh hukuk mahkemesinde açılacak davanın sonuçlanması genelde 6-9 ay arası sürecektir, mahkemeden sonra hala çıkmazsa, mahkeme kararının uygulanması için icra dairesine başvurmanız gerekecektir.
Avukat bey teşekkür ederim cevabiniz için.
Kira sozlesmesi elimde var. Lakin 2010 yilindan kalma olduğu icin belirsiz sureli sozlesme haline gelmiyor mu. 20 ekimden itibarenBuna ragmen 1 ay icerisinde tahliye hakkim bulunuyor mu sormak istedim
- - - Updated - - -
Forumda okuduklarima gore belirsiz sureli sozlesmelerde 10 yil sonra tahliye hakki ev sahibine doguyor diye yazmislardi. Oyuzden sordum
Saygilarimla
Kira sözleşmesi belirsiz süreliye dönmez, aynı şartlarla 1 yıl için yenilenmiş olur. Uzayan yıl sonunda da aynı şekilde 1 yıl için aynı şartlarla tekrar yenilenmiş olur.