Müdürünün verdiği diğer görevleri yerine getirir ibaresi
Merhaba,
Benim sorum biraz basit aslında. Bir fabrikada planlama üzerine çalışıyorum. Görevlerim arasında hammadde siparişlerini oluşturmak var. Ama örnek olarak, işe başladığım zamandan beri bu hammadde siparişi sadece üretimini yaptığımız ayakkabıların ana yani en birincil hammaddesini kapsıyor. Bunun dışında da kullanılan hammaddeleri ilgili departman kendisi sipariş açıyor. Örnek olarak, siz bir ayakkabı üretiyorsunuz bu ayakkabı için en birincil hammadde diyelim ki deri, deri siparişini veriyorsunuz, seviyelerini takip ediyor ve kontrol ediyorsunuzu sürekli. Ama ayakkabının rengi için kullanılacak boya siparişini, boya işini yapan kişi veriyor. Ayakkabının koyulacağı kutu siparişini, kutulama ya da paketleme personeli açıyor ve takip ediyor.
Şimdi bu görev boya işini yapan kişiden alınıp bana verilirse yani boya siparişlerini de benim açmam istenirse ve ben bunu kabul etmezsem ki etmek istemiyorum, bu sefer de karşıma görev tanımında yer alan aşağıdaki maddeler çıkabilir ve işveren haklı olabilir mi ?
İlgili maddeler;
- Hammadde tedariğini sağlar.
- Müdürünün verdiği diğer görevleri yerine getirir. (böyle bir madde herşeyi kapsayabilir mi ? )
( İş başlangıcında böyle bir görev olacağını görüşmedik. Bu durum karşısında, örneğin boya miktarlarının kontrolü, sarfiyatı ve siparişlerinin açılmasını kabul edersem, bunun bir tık ilerisi ise kutu siparişlerini de vermem gerektiği, daha sonrası örneğin el temizliğinde kullanılan tinerinde takip edilip siparişinin verilmesi gibi gibi uzar gider doğal olarak )
Teşekkür ederim,
Cevap: Müdürünün verdiği diğer görevleri yerine getirir ibaresi
Merhaba desteğinizi rica ediyorum
Cevap: Müdürünün verdiği diğer görevleri yerine getirir ibaresi
Aynen iş sözleşmenizde yazdığı için yapmanız gerekir. İş veren haklı bir şekilde diğer çalışanını başka bir işe kaydırıp sizin mesai saatleri içinde kalmak kaydı ile iş yükünüzü değiştirebilir.