icra iflas hukuku prensiplerine göre;yedieminin sorumlulukları nelerdir ve uygulamada nasıl işler?Cezai sorumluluğu nasıl oluşur ve buna itiraz söz konusu olabilir mi?ilginiz için teşekkür ederim şimdiden...
Printable View
icra iflas hukuku prensiplerine göre;yedieminin sorumlulukları nelerdir ve uygulamada nasıl işler?Cezai sorumluluğu nasıl oluşur ve buna itiraz söz konusu olabilir mi?ilginiz için teşekkür ederim şimdiden...
Yeddiemin; kendisine teslim edilen mal(lar)ı, istenildiğinde aynen ve derhal teslim edecek şekilde hazır ve muhafazada tutmak; kullanmamak, kullandırmamaki olağan yıpranmalar hariç, iyi bir durumda tutmak zorundadır.
Kendisinden istenildiğinde, mal(lar)ı aynen teslim edemeyen yeddiemin, bedeli ne ise, onu ödemek zorunda olduğu gibi; bu yükümlülüğe uymama hali suç da teşkil ettiğinden, cezalandırılır.
Malı aynen teslim etmeme anında, suç oluşur. İtiraz (savunma), elbette mümkündür. Kendisinden beklenen özeni, en yüksek seviyede gösterdiği halde; kendisinden beklenmeyecek nedenlerle (yangın, sel baskını, deprem, vs.) mal telef olmuşsa, en azından cezai sorumluluktan kurtulur.
takibin kesinleşmesi ile malların borçluya yediemin olarak teslim edildiği ve muhafaza için başka bir tarihte adrese gidildiği fakat borçlunun ve haczedilen malların bulunamadığı bu nedenle tck 289 ihlali oluştuğu durumda muhtıra gönderilmesine rağmen tebliğ yapılamamıştır.35 e göre tebligat yapılması gerekmekte midir?şimdiden teşekkür ediyorum sayın meslektaşlarıma..
35'e göre tebligat yapılabilir. Sonrasında da, yeddieminliği suistimal suçundan, savcılığa şikayette bulunulabilir.
İyi günler arkadaşlar.Çalıştığım şirkete haciz yoluyla malları yazarak haciz etmişlerdir.Ben de yediemin olarak imza attım.Şuan o iş yerinde çalışmıyorum.Yedieminliğin sona ermesi için izlemem gereken hukuki yol nedir?
Lütfen bana yardımcı olur musunuz?Yedieminlikten istifa var mıdır,yoksa ben devredecek birini mi bulmalıyım?Beni bu konuda aydınlatacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.