Özel Güvenlik Görevlisi tazminat hakkında,proje bitti
Merhaba arkadaşlar bir fabrikada taşören bir özel güvenlik şirketinde çalışıyorum ve çalışmış olduğum güvenlik şirketi fabrikayı kaybetti ve başka bir firma ile anlaşıldı şimdi ben 3 yıldır çalışıyorum şuanki xxx firma bana diyorki ben seni aynı şartlarla başka bir fabrikaya göndericem ama yeni gelen zzz firması isterseniz bizle çalışabilirsiniz dedi ( daha doğrusu fabrika bizi bırakmıyor ) proje bittiği için ben yeni firma ile yani zzz firması ile devam edicem ama xxx firmadaki yönetimiz gelmeyenlerin tazminat hakları yanar dedi hiç bir hak talep edemezsiniz diyor..
kimisi hiç bir şekilde xxx firmadan istifa etme ve hiç bir şekilde bir kağıt imzalama tazminatını alırsın diyor
kimisi aynı şuanki düzende yemek , yol, ve maaş aynı olursa aynı bölge içerisinde yada eş değer fabrikaya göndere bilirler diyor..
belki biraz karışık oldu kusura bakmayın arkadaşlar özel güvenlik görevlisi arakdaşlar beni anlamıştır diye düşünüyorum ....
bilgisi olan arkadaşlar lüfen bilgilendirirmsiniz...
birde kanun numarası verirmsiniz yani hangi kanuna göre dedikleriniz...
Cevap: Özel Güvenlik Görevlisi tazminat hakkında,proje bitti
X firması çalışanısınız, yeni ihaleyi kazanamadığında , x firmasının diğer çalışanları gibi , yeni verilen göreve devam etmeniz gerekir. İhaleyi kaybettiği için sizin sözleşmenizi feshedecek olsaydı tazminatınızı ödemek zorunda idi, ancak bir başka projede görevlendirme yaptığına göre, yeni projede çalışmayı kabul etmezseniz bu sözleşmenin sizin tarafınızdan feshi anlamına gelir. Bu da tüm haklarınızdan vazgeçerek yeni bir işe başlamanız demek olur.