Yanlış ruhsat vermesi nedeniyle belediyeyi mahkemeye verme
İnşaatını yapmış olduğum binanın altına 2015 yılında fırın olarak proje çızdirdim. Binamdaki tapuları çıkardığım da ekmek fırını diye tapuya tescil de ettirdim. İnşaat bittiğinde oturma ruhsatını da ekmek fırını olarak aldım. Sonrasında çalışma ruhsatı almaya gittiğimde işyeri çalışma ruhsatı veremeyeceklerini belediyenin hata yaptığını bilgi verenlerin yanlış bilgi verdiklerini bizim hatamız kusura bakmayın diyerek vermediler. Benim sorum bu durumda belediyeyi mahkemeye verip tazminat davası açıp hem tazminatimi alıp hemde ruhsatimi alabilir miyim
Cevap: Yanlış ruhsat vermesi nedeniyle belediyeyi mahkemeye verme
Alıntı:
mude3635 rumuzlu üyeden alıntı
İnşaatını yapmış olduğum binanın altına 2015 yılında fırın olarak proje çızdirdim. Binamdaki tapuları çıkardığım da ekmek fırını diye tapuya tescil de ettirdim. İnşaat bittiğinde oturma ruhsatını da ekmek fırını olarak aldım. Sonrasında çalışma ruhsatı almaya gittiğimde işyeri çalışma ruhsatı veremeyeceklerini belediyenin hata yaptığını bilgi verenlerin yanlış bilgi verdiklerini bizim hatamız kusura bakmayın diyerek vermediler. Benim sorum bu durumda belediyeyi mahkemeye verip tazminat davası açıp hem tazminatimi alıp hemde ruhsatimi alabilir miyim
Belediyenin yaptığı hata ile neyi kastediyorsunuz?
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı için hangi kuruma müracaat ettiniz siz?
Öncelikle Merhabalar... Açacağınız dava idari yargı yoluyla olacaktır... Ancak bu durumda söz konusu bir zararınız olması takdirinde Görevli İdare Mahkemesinde Tam Yargı davası açılması gerekmektedir... (Zararınızı tazmin edebilmek için) Ancak burada süreler çok büyük önem taşımaktadır... Lütfen öğrenme, başvurma tarihlerinizi tarih belirterek detaylı bir şekilde yazınız... İdare mahkemelerinde dava açma süreleri çok kısadır...
Saygılarımla...
Alıntı:
mude3635 rumuzlu üyeden alıntı
Belediye hangi aşamada hangi konuda size yanlış bilgi vermiş???
2013 yılından itibaren apartman altlarına ekmek fırını ruhsatı verilmiyor.
Belediye ye resmi başvuru yapmadım çünkü 60 gün dava açma hakkım olduğunu biliyorum bende şu an hali hazırda inşaatlarım olduğu için onlar sekteye uğramasın diye bir başvuru olmadı. Binayı yapmadan önce zabıta ve belediye başkanı ile görüşüp fırın yapmak istediğimizi söylediğimde olur dediler bunun üzerine yerle alakalı tüm işlemler fırın üzerinden yürüdü proje tapu ve iskan gibi. İşyeri açma ve caliştirma için de zabıta ya müracaat ettim
- - - Updated - - -
Resmi başvuru yu yapmadım çünkü devam eden inşaatlarım sekteye uğramasın diye gerek zabıta gerekse de belediye başkanı vermeyeceklerini soyluyorlar
- - - Updated - - -
Belediye ye resmi başvuru yapmadım çünkü 60 gün dava açma hakkım olduğunu biliyorum bende şu an hali hazırda inşaatlarım olduğu için onlar sekteye uğramasın diye bir başvuru olmadı. Binayı yapmadan önce zabıta ve belediye başkanı ile görüşüp fırın yapmak istediğimizi söylediğimde olur dediler bunun üzerine yerle alakalı tüm işlemler fırın üzerinden yürüdü proje tapu ve iskan gibi. İşyeri açma ve caliştirma için de zabıta ya müracaat ettim
- - - Updated - - -
İlgili yönetmelikte Kasım 2014 te yapılan düzenlemeye göre , o değişikliğin yapıldığı ( yani kasım 2014 ) tarihinden önce tapu kaydı , iskan izni fırın olarak alınmış işyerleri için ayrı mustakil bina şartı aranmamaktadır ancak devredilemez de denmekte.
Sizin işlemleriniz bu bahsi geçen düzenlemelerden sonra başlamış, hiç şansınız yok.