Sizce dava açmalı mıyım ?
Merhaba. Öncelikle konu doğru kategoride mi bilmiyorum. Eğer değilse lütfen ilgili moderatör, ilgili bölüme taşısın.
Konuma gelecek olursak, kısaca bahsedeceğim;
Yaklaşık 5-6 yıl süren bir ilişkim oldu. İlişkimizin son 3 yılında eski kız arkadaşımı Youtube'a başlaması için ikna ettim. O zamandan beri Youtube içerik üreticisi, tanınmış kişi ve fenomen. Şu an yaklaşık 120bin abonesi, 80 bin Instagram takipçisi var. Haliyle bu kişinin tüm hedef kitlesi beni tanıyor ve ilişkimizden haberdarlar. Beraber video çekmeler, fotoğraf paylaşmalar..
İlişki yaklaşık 4 ay önce bitmesinin ardından çıktığı bir televizyon programındaki sunucular hakkımda beni zedeleyen sorular sormuş ve kişilik haklarıma dokunmuşlardır. (suç unsuru olabileceğinden emin değilim)
Katıldığı gün canlı olarak kanald 'de yayınlanan programı, eski kız arkadaşımın hedef kitlesi, beni tanıyanlar, akrabalarım ve çevrem de izledi. Yayın ardından tanımadığım kişilerden Instagram üzerinden hoş olmayan mesajlar aldım. Ailemin, arkadaşlarımın ve beni tanıyan kişiler gözünde hoş olmayan kimliğe büründüm.
Konuyu anlayabilmeniz için yayının kaydını bırakıyorum. videonun 13. dakika - 16. dakika arasını izleyebilirsiniz.
https://www.kanald.com.tr/muge-ve-gu...02-07-2019?p=5
Sizce kanala veya sunuculara maddi tazminat davası açmalı mıyım? Açarsam kazanma olasılığım var mı? Sizce suç unsuru barındırıyor mu?
Cevap: Sizce dava açmalı mıyım ?
Yok mu bu konuda fikrini belirtecek biri :)
Cevap: Sizce dava açmalı mıyım ?
Öncelikle Merhabalar Ersin Bey,
Konu Hakkında videoyu da izlemekle birlikte pek de bir suç unsuru teşkil eden bir ifade yok... Dava açsanız bile söylenenler sadece yalanlanır. Bunun haricinde bir şey beklemeyin...
İyi Günlerde kalın
Saygılarımla...