Noterden duzenleme seklinde mulkiyetin saklı tutulmasi kaydiyla araba sattim.sözlesmede 7 adet senet verilmistir yaziyor.ama ben senet falan almadim. Bu sekilde borclu borcunu ödemezse ne yapabilirim..
Printable View
Noterden duzenleme seklinde mulkiyetin saklı tutulmasi kaydiyla araba sattim.sözlesmede 7 adet senet verilmistir yaziyor.ama ben senet falan almadim. Bu sekilde borclu borcunu ödemezse ne yapabilirim..
Noterde düzenlediğiniz o satış sözleşmesinde mi yazıyor almadığınız 7 adet senet verildiği?
Mülkiyeti saklı tutularak yapılan satış sözleşmesinde satış bedeli ile birlikte ödeme senetle yapılacak ise senetlerin bedeli , vadesi ve düzenleme tarihlerinin de belirtilmesi gerekir.
Ayrıca mülkiyet muhafazalı satış sözleşmesinin mutlaka ALICININ KAYITLI OLDUĞU İKAMET BÖLGESİNDEKİ NOTERDE YAPILMASI şeklen aranan şarttır. Alıcı Ankara'da satıcı İzmir'de ise ve satış sözleşmesi İzmir de bir noterde yapıldı ise örneğin, aranan şart eksikliğinden dolayı doğrudan satış sözleşmesi olarak kabul edilir.
Eğer sözleşmede senet verildi diyorsa ve siz almadıysanız,alıcı borcunu ödemezse bir bardak soğuk su içmekten başka yapabileceğiniz bir şey olmaz ne yazık ki.
Evet hocam alicinin ikamet ettiği noterde yapıldı.su tarihte su kadar öder diye 7 adet senet alınmıştır diyor ama senet almadim ben simdi ödemezse ben ne yapabilirim
Senet ödeme tarihleri- senet tutarları vb bilgiler yokmuydu sözleşmede ?