Torpil mi, kanuna uygun mu?
Yönetici atamaları durdurulmasına rağmen Milli eğitim müdürlükleri geçici olarak müdür yardımcılığına öğretmen atıyorlar.
7 yıllık bir öğretmen,aylıkla ödüllendirilmiş,sınavda 70 üzeri puan almış ve okul müdürünün olumlu görüşü ile ilçe milli eğitim müdürlüüne geçici atanması konusunda yazı yazılıyor.
Diğer tarafta yaklaşık 10 gün sonra stajerliği henüz kalkmamış bir öğretmeni de yine okul müdürünün olumlu görüşü ile ilçe milli eğitime geçici atanması konusunda yine resmi yazı gönderiliyor.
İlçe milli eğitim 7 yıllık öğretmenin yazısına resmi olarak bir gerkçe göstermeden sözlü olarak biz bayan birini geçici olarak atamak istiyoruz diyerek stajerliği henüz kalkmamış öğretmenin yazısını mülki amirlere gönderiyor.Ve bu bayanın ataması geçici olarak yapılıyor.Ama diğer öğretmenin yazısına 15 gün süre geçmesine rağmen bir cevap vermiyor
bu bilgiler ışığıda:
1.Geçici de olsa böyle bir atama yapılabilir mi? Stajer bir kişi geçici olarak atanabilir mi?
2.Bu atamaya karşı idari mahkemeye başvurulabilir mi? Haklılık payı nedir?
3.Geçice de olsa Atamalarda derece kademe vb.faktörle etkili değil mi?Yoksa ben istediğimi geçici atarım mantığı mı doğru?