-
Ek kart hakkında
Öncelikle şimdiden teşekkürler...
Benim 2002 yılında annemin kredi kartı üzerinden bi ekkartım vardı ancak hiç kullanmadım. Annemin kredi kartı ,borç nedeniyle iptal oldu. Biz borcu ödeyip borcu yoktur kağıdını aldık. Ancak şu anda benim kendi kredi başvurularımda seneler önceki bu olay karşım açıkıyo.Asıl kredi kartının benim olmadığmı sadece ekkartım oldugunu ve hiç kullanmadığımı borcu yoktur kağıdıyla belgelediğimde sorun gideriliyo.
Benim sorum merkez bankasına dilekçeyle, sicilimde ekkarttan dolayı bu prüzün silinmesini isteme hakkım varmı...
Böyle bi talepte bulunmazsam kaç sene sonra bu sorun gözükmiycek sicilimde???
-
Merkez Bankası kayıtları, 5 yılda siliniyor; fakat, BKM kayıtları silinmeyebiliyor.
Merkez Bankası'na başvurmanızda fayda var.
-
Ne tarz bi dilekçe yazmalıyım ve tam olarak nereye yönelik yazmalıyım...
İlginize teşekkürler...
-
Dilekçe, adı üstünde, durumunuzu anlatıp, taleplerinizi ilgilisine ilettiğiniz bir yazıdır. Tarzınızı, siz belirlersiniz. T.C. Merkez Bankası'na hitaben yazarak, bulunduğunuz yerde varsa Merkez Bankası Şubesi'ne teslim eder; yoksa, Valilik ya da Kaymakamlık eliyle iletilmesini sağlarsınız.
Eğer, bu konuda bir dilekçeyi kendim yazamam diyorsanız, bir avukattan yardım alınız.
-
Yardımınız için teşekkürler elbetteki dilekçe yazabilirim sadece kendim mi yazıp yollamalıyım yoksa resmi bir şekilde avukat kanalıyla yazılmalı onu sormuştum. [?]