Cevap: Tebligat Geçerli mı?
Alıntı:
dedelekk rumuzlu üyeden alıntı
Herkese saygılar. Oturduğum evde sözleşmemiz 15 Eylülde bitiyor. Aslında geçen sene sözleşme yenilenmediği için süresiz sözleşme oldu diye anladım kanunu okuyunca. ben evsahibine 30 gün önce kargo ile bir bildirim gönderdim, kanunda bulduğum maddeleri yazdım, evi 15 Eylülde boşalacağım diye bildirdim. göndermez olaydım bana demediğini bırakmadı. bildirimi almış açtı ağzını yumdu gözünü. şimdi senin bu bildirimin noterden gelmediği için geçersiz kağıt parçasından farkı yok zaten 45 gün önce bildirmem gerekirdi hemen çık evimden diye tutturdu. kargo bildirimi tebligatta geçersiz mi? gerçekten 45 gün kuralı kanunen var mı?
Genel bir açıklama yapmak istiyorum. Olayın kira hukukuna özgü boyutunu Sayın Üyeler yapacaktır.
Noter kanalıyla gönderilen ihtarnamelerin bir nüshası noter dairesinde saklanır ve resmi prosedüre göre tebligat işlemleri yürür. Dolayısıyla bana noterden gelen evrak ya da eki yoktur deme şansı yoktur muhatabın. Zira dediğim gibi gönderinin bir örneği noterde saklanır. Kargo ile yapılan gönderimlerde ise muhatap şunu diyebilir; " evet bana kargo geldi fakat içi boş bir kağıt çıktı " bu halde sizin hangi evrakı gönderdiğinizi ispat etme durumunuz imkansıza yakın. Gönderinin aynısı kargo şirketinde saklanmaz.
Kolaylıklar dilerim