16 yaşındayım evden kaçmak istiyorum
Merhaba büyüklerim ben 16 yaşında bir kızım gerek aile içi gerek okul ve arkadaş çevrem tarafından büyük bir baskıya uğradım sürekli taciz edildim ve sonrasında psikolojik sorunlarım başladı akıl sağlığım yeterince iyi olmasa da kendi kararlarımı alabilecek kadar iyi durumdayım bazı sebeplerden ötürü evden kaçmak istiyorum 16 yaşımı doldurdum fakat henüz 17 olmadım evden kaçıp bir devlet yurduna sığınabilir miyim? Sığınırsam sonrasında ailem beni tekrar alabilir mi? Kesinlikle geri almalarını istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum birileri beni sürekli tehdit ediyor ve sanki çıkmaza itiliyorum gibi hissediyorum. Üzerimde devamlı bir baskı var tek istediğim güzel bir üniversitede okumak başka bir şehirde tek yaşamaktı. Fakat zamanla olan olaylar bunların gerçekleşemeyeceğini bana gösteriyor.
Cevap: 16 yaşındayım evden kaçmak istiyorum
Alıntı:
Rainny rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba büyüklerim ben 16 yaşında bir kızım gerek aile içi gerek okul ve arkadaş çevrem tarafından büyük bir baskıya uğradım sürekli taciz edildim ve sonrasında psikolojik sorunlarım başladı akıl sağlığım yeterince iyi olmasa da kendi kararlarımı alabilecek kadar iyi durumdayım bazı sebeplerden ötürü evden kaçmak istiyorum 16 yaşımı doldurdum fakat henüz 17 olmadım evden kaçıp bir devlet yurduna sığınabilir miyim? Sığınırsam sonrasında ailem beni tekrar alabilir mi? Kesinlikle geri almalarını istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum birileri beni sürekli tehdit ediyor ve sanki çıkmaza itiliyorum gibi hissediyorum. Üzerimde devamlı bir baskı var tek istediğim güzel bir üniversitede okumak başka bir şehirde tek yaşamaktı. Fakat zamanla olan olaylar bunların gerçekleşemeyeceğini bana gösteriyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Alo 183 Danışma Hattını arayabilirsiniz.
Alo 183 hattı Aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik bakanlığın verdiği hizmetler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme yapan bir hattır. Ayrıca İhmal, istismar, şiddet vakaları, töre ve namus cinâyetleriyle alâkalı ihbarlarda vakanın gerçekleştiği ilin âcil müdâhale ekip sorumlusuna ve/veya güvenlik güçlerine bildirilerek müdâhale edilmesi sağlanmaktadır.
7/24 HİZMET VERİYOR
Alo 183 hattı aracılığıyla kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerle alâkalı rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriliyor. İletişim merkezine gelen çağrılar vatandaş temsilcisi, mevzuat uzmanı, mesleki uzman, saha koordinasyon uzmanı ve illerde bulunan Acil Müdâhale Ekipleri’nce 7/24 cevaplandırılıyor.
İhmal, istismar, şiddet vakaları, töre ve namus cinâyetlerinin önlenmesi için tedbir mâhiyetindeki ihbarlarda, vazîyetin âciliyeti göz önünde tutuluyor. Vakanın olduğu ilin âcil müdâhale ekip sorumlusu ve/veya kolluk kuvvetlerine bildiriliyor. Âcil müdâhale ekibi vakayı değerlendirdikten sonra emniyet veya jandarma birimleri ile koordinasyon sağlayarak, vakaya kısa zamanda müdâhale edilmesini sağlamaktadırlar.
Çocuk
Evlât edinme, koruyucu âile, çocuk hakları, çocukların âile yanında desteklenmesi, suça yönelen veya suçun mağduru olan çocukların rehabilitasyonu, sokakta yaşayan/çalıştırılan çocuklara yönelik hizmetler, çocukların korunma altına alınması, çocuk yuvâsına, yetiştirme yurduna, sevgi evlerine, çocuk evlerine yerleştirilmesi, kuruluşlardan ayrılan çocukların işe yerleştirilmesi ve toplum içinde izlenmesi, çocuklara yönelik gönüllü hizmetlerine ilişkin gelen talep, tâvsiye ve şikâyetler değerlendirilerek rehberlik yapılmakta, gerek görülmesi halinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü veya ilgili ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Acil Müdahale Ekip Sorumlusuna aktarılarak müdâhale edilmesi sağlanmaktadır.
Kadına Şiddete Hayır
Kadına şiddet, töre ve namus cinâyetlerine maruz kalma gibi vakalara yönelik çağrılar alınmakta, kadın konukevleri, âile danışma merkezi hizmetleri ve yararlanabilecekleri diğer hizmet modelleri hakkında bilgi verilmekte, halin âciliyeti göz önünde tutularak vakanın bulunduğu ilin Acil Müdahale Ekip Sorumlusuna yönlendirilmektedir. Acil müdâhale ekibi vakayı değerlendirmekte, emniyet veya jandarma birimleri ile koordinasyon sağlayarak, kısa zamanda müdâhale edilmesini sağlamaktadır.
Cevap: 16 yaşındayım evden kaçmak istiyorum
Canım cicim... Seni gerçekten anlıyorum. Hadi gel başka açıdan bakalım. Bir kere ergenlik dediğin meret nedir? Hiçbirimiz 10 yaşına kadar yaşamamış sayılıyoruz çünkü o yaşa kadar boşuz. Bu durumda sen 16 yaşında isen şu anda 6 yaşındasın (benden de düş bi 10 yaş). Bu bluğ çağı dediğimiz zıkkımda kafamız basamaz. Mantıken biliriz ama ruhen anlamak istemeyiz çok şeyi. Beynimizde tık tık atar birşeyler biliriz ama yapamayız herşeyi. Bu sana özel değil hepimizde oldu... 2 senecik dayansan (insanlar 2 sene dayanıp emekli olup, rahat yaşayabiliyorlar rte izin verirse...). Hadi biraz zaman daha tanı kendine kardeşim. Sıkıntı çekmeden hiçbir şeye, hiçbir mesleğe veya hiçbir mala sahip olunmaz ki.