Kat mülkiyeti almak için tüm maliklerin rızası şartmıdır ?
Merhaba,
Biz bir sitede oturuyoruz sitemiz 16 blok ve 58 haneden oluşuyor. İmar barışına başvurup yapı kayıt belgeleri alındı şimdi de yönetim kat mülkiyeti almak istiyor fakat site maliki olarak biz bunu istemiyoruz. Bir çok yerde okudum bu durumlarda 1 malikin bile rızası olmazsa sitede kat mülkiyeti alınamaz diye yazarken bir kaç yerde ise maliklerin beşte dördünün rızası yeterlidir diyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum eğer dedikleri gibi sitenin beşte dördü yazılı rıza gösterirse biz istemesekte bizi kat mülkiyeti almaya zorlayabilirlermi ?
Cevap: Kat mülkiyeti almak için tüm maliklerin rızası şartmıdır ?
Tam aksine , 1 tek kat malikinin talebi ile dahi kat mülkiyetine resen çevrilebilir.
Sayın GüneşliGökyüzü;
İçeriği bilinmeyen “Yapı Kayıt Belgesi” başvuru sürecinizdeki Kat Malikleri Kurulu Kararlarınız öncelikli olmak üzere…
İmar mevzuatına aykırı yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırılık nedeniyle yapı kullanım izin belgesi almamış yapıların İmar Barışı kapsamında almış oldukları Yapı Kayıt Belgesine istinaden Kat Mülkiyetine geçişleri tüm kat maliklerinin muvafakatı ve tapu idaresinin istediği belgelerin tamamlanması ile olur.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Tapu İdaresinden doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.
Saygılar...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tam aksine , 1 tek kat malikinin talebi ile dahi kat mülkiyetine resen çevrilebilir.
Erdoğan bey cevabınız için teşekkür ederim. Lakin okuduğum bir çok makalede ve çevre şehircilik bakanlığının resmi sitesinde kat mülkiyeti almak için verdikleri cevapta ''kat mülkiyetine geçiş işlemleri için tam muvafakat gerekmektedir'' şeklinde yazmaktadır. Ben yine de emin olabilmek için bu platformda değerli hukukçuların görüşünü almak istedim. Acaba tekrar inceleme şansınız olabilirmi ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Aydın Develi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın GüneşliGökyüzü;
İçeriği bilinmeyen “Yapı Kayıt Belgesi” başvuru sürecinizdeki Kat Malikleri Kurulu Kararlarınız öncelikli olmak üzere…
İmar mevzuatına aykırı yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırılık nedeniyle yapı kullanım izin belgesi almamış yapıların İmar Barışı kapsamında almış oldukları Yapı Kayıt Belgesine istinaden Kat Mülkiyetine geçişleri tüm kat maliklerinin muvafakatı ve tapu idaresinin istediği belgelerin tamamlanması ile olur.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Tapu İdaresinden doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.
Saygılar...
Aydın bey teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi çevre ve şehircilik bakanlığı sitesinde ''kat mülkiyetine geçiş işlemleri için tam muvafakat gerekmektedir'' şeklinde yazmaktadır ama emin olabilmek için burada değerli hukukçulara danışmak istedim. Anladığım kadarıyla 58 hanenin tamamının imza verip razı olması şart.