ev borcuma karşılık imzaladığım senetleri müteahit sözünde durmadığı için ödememe durumu ve icra
Merhaba arkadaşlar şubat ayında bir ev satın aldım sıfır bina ve ilk ben oturuma başladım.Bir miktar kalan para için senet imzaladım.Sorum şu
Müteahhit 1 mart 2019 da tam olarak bitirmeyi tahahut etti.biinalar oturulabilir durumda bir eksiği yok fakat çevre düzenlemesi havuz spor salonu gibi yerler bitmedi ve 6 aydır en ufak bir geliştirmede yapılmıyor.ayrıca bina alttan su alıyor bu durum binanın çürümesine sebeb olacak ve müteahite söylememize rağmen bir adım atmıyor.bu bize kalacak gibi.
buna istinaden ben senetleri ödemesem ve gerkçe olarak bunları göstersem karşı taraf icra davası açıp kazanabilirmi.
kazanırsa üzerimdeki tek mal ev bunu haciz edebilirmi.
ben açılan davaya karşı dava açabilirmiyim ve kazanma ihtimalim nedir.
teşekkürler
Cevap: ev borcuma karşılık imzaladığım senetleri müteahit sözünde durmadığı için ödememe durumu ve icra
Alıntı:
igny16 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar şubat ayında bir ev satın aldım sıfır bina ve ilk ben oturuma başladım.Bir miktar kalan para için senet imzaladım.Sorum şu
Müteahhit 1 mart 2019 da tam olarak bitirmeyi tahahut etti.biinalar oturulabilir durumda bir eksiği yok fakat çevre düzenlemesi havuz spor salonu gibi yerler bitmedi ve 6 aydır en ufak bir geliştirmede yapılmıyor.ayrıca bina alttan su alıyor bu durum binanın çürümesine sebeb olacak ve müteahite söylememize rağmen bir adım atmıyor.bu bize kalacak gibi.
buna istinaden ben senetleri ödemesem ve gerkçe olarak bunları göstersem karşı taraf icra davası açıp kazanabilirmi.
kazanırsa üzerimdeki tek mal ev bunu haciz edebilirmi.
ben açılan davaya karşı dava açabilirmiyim ve kazanma ihtimalim nedir.
teşekkürler
Müteahhitin yükümlülükleri ve sizin senet borcunuzu ödeme yükümlülüğü, 2 farklı olay her ne kadar birbiriyle bağlı olsa da. Yani, senet borcunuzu ödemezseniz elbette icra yoluna başvurabilir alacaklı ve bunun sonucu olarak eviniz de haczedilebilir.Buna itiraz edebilirmisiniz? edebilirsiniz elbette ama bu sizin borçlu olduğunuzu belirten senetlerin var olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani itirazınız bir sonuç getirmez.
Sİz eksikler nedeniyle müteaahite dava açıp tamamlanmasını talep edebilirsiniz.
Cevap: ev borcuma karşılık imzaladığım senetleri müteahit sözünde durmadığı için ödememe durumu ve icra
Müteahhiti dava edersiniz, dava sonuçlanır ve bir tazminata hükmedilirse, ancak ondan sonra birtakım yollar olabilir ödememek için.