maaşımı alamıyorum acil yardım ederseniz sevinirim...
ankapark aş bünyesinde calısmaktaydım...işten saglık sebeplerimden ötürü ayrılmak zorunda kaldım..2 aylık maaşım, fazla mesailerim ve bayram tatillerinde ki çalışmalarım ödenmedi..patronlarla görüştük ödeme yapmayacagız dediler..biz calısırken herkes icraya verdi şirketi..bu sırada portema adında paravan bir şirket kurdular..park cok büyük, idari binayı parkın içerisinde baska bir yere tasıdılar...depoları bosalttılar baska bir yere tasıdılar...bende ameliyat oldum iki ay calısmam mümkün değil...bu mevzu alacaklarım ile ilgili ne yapabilirim? ilamsız icra, noterden ihtar, arabulucu mahkeme vs. hangi yol etkili olur ve hızlı olur acaba? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...iyi çalışmalar...
Cevap: maaşımı alamıyorum acil yardım ederseniz sevinirim...
Konu işçilik alacaklarınız.
Herhangi bir alacağın tahsili için ilamsız icra yoluna başvurabilirsiniz. Alacağınız miktarı ne tolarak belirterek başlatırsınız takibi, işvereniniz borca itiraz ederse takip duracaktır. Bu durumda da sizin işçilik alacağınız olduğunu ıspatlamanız gerekir. Bunun da yolu iş mahkemesinde dava açmak. İş mahkemesinde dava açmadan önce de arabulucuya başvurmanız gerekir.
Olabileceğin en hızlısı arabulucu-iş mahkemesi yolu ile başlamak ve davayı kazandıktan sonra icra takibi ile tahsili denemek. Ancak ilk firma kapanmış, başka bir adreste başka bir isimle yeni bir firma ile işe devam ediliyorsa, sizin muhatabınız kapanmış olan eski firma olduğundan tahsil imkanı da bulamayacaksınız. Ondan sonra da yeni kurulan diğer firma ile eski firma arasındaki bağın ısğatı için bir dava açmanız gerekecektir.
Cevap: maaşımı alamıyorum acil yardım ederseniz sevinirim...
erdoğan bey bu şekilde yardımlarınız için sizi takdir ediyorum.
çok iyi bir şekilde yol göstermişsiniz.
iyi günler
erdoğan beyin de dediği gibi alacağınız miktar kesin olsa bile 9000 tl. hani sgknız yatırlmış ( en garantisi bu şekilde) ve hesap dökümünüz olsa yatırılmadığına dair, icraya verseniz alacağım var diye şirket gidecek benim borcum yoktur diye dilekçe verecek tüm icra duracak.
iş mahkemesi yolu tek çare