Devlet kurumunda ayrımcılık
Bulunduğum kurumda bir müdür ve iki müdür yardımcısı bulunuyor ancak alenen ayrımcılık uygulanıyor. Şöyle ki kendi makam odalarına her türlü konforu sağlıyorlar klima, makam koltuğu vs alıyorlar ben kırık koltukla ve klimasız odada kalıyorum ve ihtiyaç listesi yapıp dileklçe halinde vermeme rağmen acil değil deyip müdür tarafından reddediliyor. Hukuki olarak nasıl bir yol izlenebilir ve anayasanın eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yapılamaz ilkesine ters değil mi bu durum. Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.
Cevap: Devlet kurumunda ayrımcılık
Alıntı:
komutan78 rumuzlu üyeden alıntı
Bulunduğum kurumda bir müdür ve iki müdür yardımcısı bulunuyor ancak alenen ayrımcılık uygulanıyor. Şöyle ki kendi makam odalarına her türlü konforu sağlıyorlar klima, makam koltuğu vs alıyorlar ben kırık koltukla ve klimasız odada kalıyorum ve ihtiyaç listesi yapıp dileklçe halinde vermeme rağmen acil değil deyip müdür tarafından reddediliyor. Hukuki olarak nasıl bir yol izlenebilir ve anayasanın eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yapılamaz ilkesine ters değil mi bu durum. Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.
Talebiniz müdürünüz tarafından reddedildiğinde durumu, müdürünüzün de üstündeki makama iletiniz.
Ayrıca; müdür ve yardımcılarının gereksiz harcama yaptıklarını düşünüyorsanız durumu; " kamu zararı var diyerek Sayıştay'a iletebilirsiniz. Yine gereksiz harcama yapanları; Kamu görevlileri etik kuruluna bildirebilirsiniz.
https://twitter.com/IhtisasH
Bir defa anayasanın eşitlik ilgisiyle durumun alakası yok.Öyle olsa her çalışan en yetkili(başkan, müdür, bakan, amir vs.) kimse aynı konfor bana da sağlanmalı(maaş, personel, makam aracı vs.) Anayasanın eşitlik ilkesi var der ve tüm sistemi kitlerdi.Olayın Anayasanın eşitlik ilkesiyle alakası olmamakla beraber uygulama hakkaniyet sınırları dışındaysa(yetkili kişilerin elbette daha büyük odaları, sekreterleri, ek imkanları olabilir kast bu değil) yani personel koltuk bulamıyor, iş yapacak odadan mahrum haldeyken kendine 3 er oda 3 er ceylan derisi koltuk alan idareci elbette şikayet üzerine gelen müfettişlerce tespit edilir ve gereken yapılır.Onun dışında onun koltuğu benimkinde daha rahat, biz bir odada 5 kişiyiz müdürün kendi odası var Anayasanın eşitlik ilkesine ters diyerek bir yere varmak şöyle dursun şikayet akabinde daha da sıkıntı günlere yelken açmak ihtimal dahilindedir.
Alıntı:
komutan78 rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuz açık değil.
Sizin orada göreviniz ne?
Söylediklerinizin anlamlı olabilmesi için, bir müdür ve eşit iki yardımcısı olan kurumda, sizin yardımcılardan biri olmanız ve müdür ile diğer yardımcının odalarında "her türlü konfor" varken sizin koltuğunuzun kırık olması ve odanızın klimasız olması gerek. Durum bu mu?
Aynen durum bu. Eşit iki makam var birinde makam koltuğu var diğerinde kırık bir bilgisayar koltuğu. Yine birinde klima var diğerinde yok. Eşitlik ilkesine aykırı değil mi bu durum. Gelen insanlar bile durumu farkediyor orda klima var burda niye yok diyor, insanların algısı daha gösterişli olan odanın daha üst bir makam olduğu yönünde. Gösterişe meraklı olduğumdan değil ama ister istemez insanların bu algısı rahatsız ediyor insanı.