-
Kefillik
İyi günler...
İyiniyetimden dolayı iki borca kefil olmuş ve birinden maaşıma icra gelmiş, birinden gelmek üzere olan birisi olarak şu an kendi banka borçlarımda dahil yaklaşık 5 tane icralık borçla karşı karşıyayım. Kefil olduğum borçlardan dolayı kendi borçlarımı ödeyemedim ve onlarda icralık oldu.
Acaba İcra İflas Kanununda kefilin böyle durumlarla karşı karşıya kalmaması için kefil yönünden veya bu durumdaki borçlu yönünden bir düzenleme varmı? (Bütün alacaklıların birden icra işlemi yapmaması gibi.) Maaşıma birden fazla hazic koyulamıyor ama Avukat diyor ki evine icra göndereceğim. O daha kötü birşey borçlular için. Yani ne halin varsa gör mü deniliyor Kanunda. Tabi aptallık bizde ama işte ne yapalım iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler.[?]
Cevap yazabilecek sayın avukatlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Aradığınız beklediğiniz sonucu doğuracak bir şey yok.
Her alacaklı alacağını takip ederken diğer alacaklıların durumu ile bağlı değildir. Başka bir deyişle haciz uygularken kimse kimseyi beklemez. Ancak hacizli mallar satılıp paraya çevrildiğinde paranın paylaştırılmasında bir sıra oluşur.
Böyyle durumlarda kefili koruyan hukumler yoktur yasada , Başka bir deyişle sizin beklediğiniz sonucları doğuran hükümler yoktur.
Şimdi siz Temyiz kudretine sahip biri olarak maddi durumunuz uygun olmamasına rağmen ödeme gücünüzün üstünde borçlanıyor veya borçlara kefil oluyorsanız sonuçlarına katlanmanız gerekir.
-
Re: Kefillik
Herkese iyi geceler bundan bir süre önce aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşa kefil olmuştum.Ancak adı geçen şahıs borcunu ödemeden istifa ederek iş yerinden ayrıldı. Ayrılmadan önce ödediğim parayı karşılamasada elinden senet almıştım. Adı geçen şahısa istifa ettikten sonra bir daha ulaşamadım yaptığım araştırmada haziran veya temmuz ayında Emekli sandığında biriken parasını alacağını öğrendim. Acaba elimdeki senedi icraya versem alınacak paradan senetimde yazılı parayı alabilirmiyim, ayrıca bir kaç kişi daha adı geçen şahısa kefilm olmuşlar ve ellerinde senetleri var hepimiz senetleri icraya koysak verilecek para hepimize eşit olarak mı dağtılır yoksa ilk müracaat eden mi alır bu konda beni aydınlatırsanız sevinirim.
-
[COLOR="Orange"Ahmet68 Kayıt Tarihi: May 2007
Yanıtlar: 1
--------------------------------------------------------------------------------
Herkese iyi geceler bundan bir süre önce aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşa kefil olmuştum.Ancak adı geçen şahıs borcunu ödemeden istifa ederek iş yerinden ayrıldı. Ayrılmadan önce ödediğim parayı karşılamasada elinden senet almıştım. Adı geçen şahısa istifa ettikten sonra bir daha ulaşamadım yaptığım araştırmada haziran veya temmuz ayında Emekli sandığında biriken parasını alacağını öğrendim. Acaba elimdeki senedi icraya versem alınacak paradan senetimde yazılı parayı alabilirmiyim, ayrıca bir kaç kişi daha adı geçen şahısa kefilm olmuşlar ve ellerinde senetleri var hepimiz senetleri icraya koysak verilecek para hepimize eşit olarak mı dağtılır yoksa ilk müracaat eden mi alır bu konda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Sayın ahmet68
emekli sandığından borçlunun alacağı paraya en kolayı ihyiyati haciz veya tedbir koydurmanız..çünki senedi icraya koyunca borcun tebliği ve belli sürelerin geçmesi zaman alır...zaten borçlu kayıp anlaşılan..
haciz sıraya girer..ilk konulan hacizden artan ikinciye verilir..
konkordato ve iflas ta eşit paylaşım vardır...
sevgi ve saygılarımla..
-
Merhabalar, üniversitede iken bir arkadaşıma kefil olmuştum. Alışveriş yaptığı mağazadan şimdi bana 950 YTL' lik bir ilamsız takipte ödeme emri geldi. Mağazanın bağlı bulunduğu avukatlığı aradım. Arkadaşım hiç bir mal varlığı olmadığı hakkında mahkemeye başvuruda bulunmuş. İcra mahkemesi de ailesinin evine giderek mal varlığını kayıt etmiş, babası bunun üzerine borcun 250 YTL' sini ödemiş. 700 YTL'si duruyor. Benim elime de bugün ilamsız takipte ödeme emri geçti. Bu durumda ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim...