Sigortasız çalışma CV'de kanıtsız mıdır?
Öncelikler merhabalar. üniversite son sınıf öğrencisiyim. Referans olarak bana çok faydası olcak bi kurumda iş teklifi aldım. Şu an çalıştığım yeri bırakıp oraya geçmeyi düşünüyorum. Üstelik şu an çalıştığım yerden daha az maaş veriyorlar ve sigorta yapamayacaklarını söylediler. Part time olduğu için sigortanın emeklilik konusunda çok avantajı olacağını düşünmüyordum zaten. Fakat burada maaşı daha düşük diye çalışma sebebim ilerde cv’me yazabilmek. Sigortam yatmayınca ilerde cv’m de yazmasına rağmen kanıt olmayacak mı? Yada kanıt için bi belge filan alabilir miyim? Yada sigortasız çalışmamın avantajı olmaz mı kanıtlamanın bir yolu yok mudur? şimdiden teşekkürler.
Cevap: Sigortasız çalışma CV'de kanıtsız mıdır?
En başta bu bir suç.
Staj olarak değerlendirmek mümkün değil mi bu çalışmanızı?
Hayır staj değil. Bana tüm şartlar okey sadece sigorta yapamıyoruz dedi. Yani sigortasız kabul ediyosan et gibi bişeydi. Aksi halde çalışamıycaktım. Bende tecrübe için ve cv'm için girmeye karar verdim. Ama tedirginlik var ilerde cv'me yazsamda bi kanıtım olmayacak.
Özgeçmişinizde belirttiğiniz o şirket kayıtlarına ve resmi kurum kayıtlarına göre orada çalıştığınız hiç görülmeyeceğinden, ileride referans olarak orada çalıştığınızı belirterek gireceğiniz işyerinizde doğru olmayan bilgi vermek nedeniyle sözleşmenizin feshine bile sebep olabilir.
Zaten "sigortasız çalışmak" diye bir çalışma şekli yok. Kaçak çalışmış olacaksınız. Kanunsuz bir şekilde, suç işleyerek.
Eğer tek amacınız CV ise, "sigorta yatırın bana daha az para verin" olmuyor mu?
zaten çoğu yere göre az veriyorlar. bunun azı zor artık :D