kesilmeyen maaş haczi toplu kesilebilirmi ?
Selamlar
İşyerinden temmuzun ilk haftası hesabıma yatan primden maaş haczi yapılmamış ve prim hesabıma eksiksiz yattı. Şimdi işveren agustos 1 de yapacağı normal maaş ödemesinde;
hem normal maaşın 1/4 dü oranında maaş haczinin, hemde kesmediği bahsettiğim primin 1/4 ü oranında tutarın , maaşımdan kesilip haciz dairesine yatırılacağını söylüyor. Bu şekilde kesmediği bir primin haczini maaşımdan ayrıca kesebilirlermi ?
Cevap: kesilmeyen maaş haczi toplu kesilebilirmi ?
İlk ay sizden yanlışlıkla sadece maaş kesti, ama icra dairesine onu yatırmaya gittiğinde muhtemelen primin de dörtte biri istendi ve tahsil edildi patronunuzdan.
Yani patronunuz büyük ihtimalle zaten icra dairesine ödedi geçen aykı primin dörtte birini. Dolayısı ile sizden alması da normal bence.
"İkisini birden kesince maaşım çok az kalacak, yarısını bu ay yarısını sonraki ay kesin" gibi bir istekte bulunursanız belki kabul eder.
Cevap: kesilmeyen maaş haczi toplu kesilebilirmi ?
Selamlar
icra dairesine herhangi bir ödeme yapmadılar. Sadece yatırdıkları pirimden icra kesintisi yapmayarak, tüm parayı hesabıma geçtiler.
önümüzdeki maaşla beraber, aybaşındaki o priminde icra kesintisini , maaştan yapacaklarmış. Nedenide bu şekilde muhasebenın kolayına gelmiş.
Ben ise konuyu atladıklarını düşünüyorum. Eğer atlamışlarsa ve bu şekilde geçmiş dönemde ödenen bir primin icra kesintisini gelecek maaştan kesme hakları yoksa, lehime olan bu durumu kullanmak istiyorum.
detaylı açıklama bedeller örnek : 05.07.2019 da alınan prim 12 tl - kesilen haciz 0 tl. hesaba geçen 12 tl.
01.08.2019 da alınacak maaş 12 tl, kesilecek haciz 3 tl, 01.07.2019 daki primin kesintisinide yatacak maaştan yapacaklar 3 tl, hesaba yatacak 6 TL.