-
Kazanılan dava
Merhaba . Tazminat davasını kazandım
4 sene oldu hala bekliyorum. Avukata gidin diyecek olursanız. Avukatım 5 parmağın 5 i bir değil. Beni davadan vazgecirmeye çalıştı. Işyeri nin 3 fabrikası var biri alacaklardan ötürü alacaklıya verildi size para kalmadı diyerek beni alacağımdan feragat etmeye çalıştı. Şirketin 2 3 yeri kirada çalışmayan fabrika ben başka avukata vekalet verebilirmiyim. Saygılar bu anlattıklarım malesef üzücü ama dediğim 5 i bir deil
-
Cevap: Kazanılan dava
Şu anki avukatını azledip başka bir avukata vekalet verebilirsin. Sonuçta avukat da senin için çalışan biri, Çalışmadığını düşünüyorsan kov gitsin.
-
Konu şurada bahsettiğiniz konu herhalde.
https://www.hukuki.net/showthread.ph...175#post595175
Avukatınızla anlaşmış vekalet vermişsiniz ve avukatınız sizin adınıza açılan o davayı takip ederek dava sonçlanana kadar sizin adınıza davayı takip etmiş. Neticede avukatınız açılan davanın kazanılması ile birlikte işin o kısmını yerine getirmiş.
Davayı kazanmak ile kazanılan dava sonucu kazanılan tazminatın tahsili birbirinden ayrı 2 konudur.
Açılan ilk dava ile birlikte avukatınız anlaşmış olduğunuz vekalet ücretini almaya hak kazanmıştır. O vekalet ücretini ödemek için sizin tazminatınızı tahsil edilmiş olma şartı yoktur.
Tazminatın tahsili için yapılabilecekler de belli. İcra takibi yoluyal tahsilat denenir, eğer haczedilebilecek bir mal varlığı var ise. Yoksa tahsil edilebilecek bir şey bulunamadığından sizin alacağınız olan tazminatınızı alamasanız da,
o icra takibini yapması için de avukatınıza bir vekalet verdi iseniz , alacağınızı tahsil edememiş olsanız da, avukatınız anlaşılmış olan vekalet ücretini almaya hak kazanır.
O nedenle azledeyim gitsin , bir başka avukatla devam edeyim düşünceniz size avukatınızın hak kazandığı ücretleri ödememe rahatlığını sağlamayacağını bilmeniz gerek.
5 parmağın 5 i bir olmasa da, parmaklar içeriye bükülmek istendiğinde 5 i de içeriye bükülür, 4ü içeri bükülürken 1i dışarı bükülemez. ( dışarı bükülme durumu tahsilat için mal varlığının bulunamaması durumudur) Olmayanı alırım diyen de bulursanız, kaçırmayın.
-
Kısaca başka bir avukata vekalet verebilir mi evet verebilir.