Merhaba Arkadaşlar,
Yardıma ihtiyacım olduğu için buraya yazmaya karar verdim. Şimdiden Teşekkürler.
Yükseköğretim kurumları yönetmeliğine tabi memurum. Kurumum Unvan Değişikliği ile 1. derece kadrolu ilan yayınladı. Yazılı sınav için baraj notu 70 olarak ilan edildi mülakat devam ederken baraj 60 a düşürülüp başka adayları da mülakata aldılar. Daha sonra mülakata girenlerden birisi sıralamada beni geçerek ilk sıraya yerleşti. Bu arada 2 arkadaşın(biri barajı geçen diğeri sonradan girip tepeye yerleşen) sınavın son başvuru tarihi itibariyle 1. dereceli kadroya başvurabilmesi için 68/b ye göre(10 yıl) hizmet süreleri yetersiz olmasına rağmen pas geçilmişti. Ben de hem bu durumu hem de barajın 70 ilan edildiğini içeren dilekçe ile itiraz ettim. Sadece baraj 70 uygulanması kabul edildi. Şartları taşımayanların sınavları iptal edilmedi. Mülakatı iptal edilen aday mahkemeye dava açtı mahkeme aritmetik ortalama ile 70 ve üzeri olabileceği, yazılıdan 60 ve üzeri olması gerektiği ile ilgili karar verince 8 aylık atamam iptal edilerek yerime ataması yapıldı. Tabi bu süreçte aday 10 yılını doldurmuş oldu ataması yapıldığı tarihte. Bu süreçte bir çok kez yetkililere bilgi vermeme rağmen göz/kulak ardı edildi hep. Bu durum üzerine tekrar dilekçe ile müracat ettim. Bu kez durumunu incelediler ve başvuru tarihinin son günü itibariyle hizmet süresi 10 yıldan az olduğu için diğer adayın da atamasını iptal ettiler. Yaklaşık 2 ay süre geçmesine rağmen tekrar atamam yapılmayınca ben de dava açtım. YD istemim kabul görmedi tekrar itiraz edeceğim. En başta başvuru şartlarını taşımayanlar reddedilseydi bu durumlar yaşanmayacaktı şimdi mahkemelerle uğraşıyoruz.
Buna benzer bir durum için mahkeme kararı örneği var mı acaba? Yani başvuru süresinin son günü itibariyle gerekli şartları, hizmet süresini taşıması gerektiği ile ilgili
Teşekkürler.