İşverenin Savunma İstemesi Hk
Merhaba Değerli Forum Üyeleri;
xx bir şirkette müşteri hizmetlerinde çalışmaktayım, aynı departmanda 8 kişiyiz. Posta ve kargo yolu ile gelen işlere biz bakıyoruz ancak, yoğunluktan dolayı bakamadığımız 1 dosya maliye bakanlığı tarafından gelmiş ve yanıt verememişiz. İşveren bu nedenle ben dahil 8 kişiden savunma yazmamızı istiyor ancak, bu işi 8 kişi yapmamızla birlikte evraka kimin bakmadığını nerde atlandığını bilmiyoruz. Savunma yazmamamız durumunda farklı sonuçlar doğar mı ? bu arada bizim sözleşmemizde yada görev tanımımızda xxx bunları yapacaksınız gibi bir açıklamaya hatta görev tanımımız bile yok mevcut çalıştığımız departmanda. Konuya istinaden savunma yazmamamız durumunda bizim aleyhimize bir sonuç doğurur mu ?
Cevap: İşverenin Savunma İstemesi Hk
Alıntı:
bu işi 8 kişi yapmamızla birlikte evraka kimin bakmadığını nerde atlandığını bilmiyoruz.
Bu biraz garip olmuş,
8 inz de bakmamışsınız.
Savunmanızı vermemeniz durumunda atılan bir suçlama varsa kabul etmiş olursunuz.
Selam Erdoğan hocam,
Ancak şöyle bir durum var bizden savunma aldılar 3 arkadaşımdan geriye kalan 2 arkadaşımız departman değiştirmişti onlardan almadılar. Bende savunmayı kabul etmedim . İşin aslı işi kimin yapmadığını bilmiyoruz farazi bir durum var ortada neden savunmayı kabul edelim ki ? ilerde bunu kullanmayacaklarını nerden bilebilirim, şirkete o kadar bir güvencim yok aslında. Şuan bu iş bana sıkıntı olur mu savunma yazmadığım için ?
Çalışanlar grubu olarak yapmanız gereken işte bir aksamaya neden olmuşsunuz. Şu kişinin göreviydi , bu kişinin göreviydi gibi bir tanımlama yoksa, her biriniz aynı seviyede o işi yapmakla görevlendirilmiş çalışanlarsanız, her biriniz eşit sorumluluktasınız. Her bşiriniz aynı derecede kusurlu demektir.
Kimin yapmadığını bilmiyorum mantığınız temelden yanlış, dediğim gibi en başta siz kendinizin o kontrolunu yapmadığını biliyorsunuz bu yeterli değil mi konuyla ilgili bir yazılı savunma vermeniz için?
Ortada var olan bir kusur nedeniyle kendinizi savunmak yada savunmamak ... Hangisi doğruysa sizce onu yapın elbette.
Savunma vermek size bir şey kaybettirmeyecek, sadece konuyla ilgili kendinizi savunmuş olacaksınız.
Bu tür durumlar için hak düşürücü süre vardır, 6 gün. İşverenin durumu öğrenmesi veya yetkili organların durumu öğrenmesi ile başlayan 6 günlük hak düşürücü süre. Bu hakkı da en çok 1 yıl içinde kullanabilir. Yani 13 ay sonra bu olaya dayanarak bir işlem yapamazlar.
Savunma verseniz de vermeseniz de şu anda bu olayla ilgili bir aksiyon alacaksa, savunmanızı vermemiş olmanız size avantajdan çok dezavantaj olarak geri döner.