Hız kesici yüzünden gelen 7623 TL ceza
Arkadaşlar babam bir şirkette tır şoförü. Araç kendisine ait değil. Geçen gün çevirmede aracında hız kesici , takoğraf gibi bir şey bulmuşlar ben pek anlamadığım için bilmiyorum. Bugün eve kağıt geldi ve kağıtta 2918 Sayılı Trafik Kanununun 31/2 maddesini ihlal ettiği için 7623 TL idari para cezası verilmiştir yazıyor. Ama benim sorum şu ceza almasına sebep olan cihazı yada aleti kendisi tıra takmamış ve takılı olduğundan haberi de yokmuş zaten tırda kendisine ait değil sadece şoförlük yapıyor. Biz bu durumda ne yapabiliriz ? 7623 TL bize gerçekten ağır gelir. Bu cezayı çalıştığı şirket karşılar mı ? Teşekkürler
Cevap: Hız kesici yüzünden gelen 7623 TL ceza
Yasa maddesi açık; "sürücüler" diyor. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse aynı miktar ceza araç sahibine de gidecek. Takograf kullanılmaması sürücünün insiyatifinde olan bir şey. Cezayı şirket karşılamaz. Ödemekten başka çaresi yok.
Cevap: Hız kesici yüzünden gelen 7623 TL ceza
Alıntı:
msdr rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar babam bir şirkette tır şoförü. Araç kendisine ait değil. Geçen gün çevirmede aracında hız kesici , takoğraf gibi bir şey bulmuşlar ben pek anlamadığım için bilmiyorum. Bugün eve kağıt geldi ve kağıtta 2918 Sayılı Trafik Kanununun 31/2 maddesini ihlal ettiği için 7623 TL idari para cezası verilmiştir yazıyor. Ama benim sorum şu ceza almasına sebep olan cihazı yada aleti kendisi tıra takmamış ve takılı olduğundan haberi de yokmuş zaten tırda kendisine ait değil sadece şoförlük yapıyor. Biz bu durumda ne yapabiliriz ? 7623 TL bize gerçekten ağır gelir. Bu cezayı çalıştığı şirket karşılar mı ? Teşekkürler
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama,
karayollarının çevresinde biten otların arasında gezen böceklerin bile takografı, yasal nezorunluluğu ve uyulmaması durumunda ne tür cezalar alınacağını bidiği bir şeyi bir tır şöförünün bilmemesi mümkün değil.