Cevap: SSK çift maaş problemi
Merhaba ..benzer bir konu olduğundan bu forumdan yazmaktayım..
Kısaca geçmem gerekirse
97 yılında babamı 2000 yılında annemi kaybettim (ssk dan emekli ) Annem babamdan dul aylığı alıyordu ve kendisine de malulluk aylığı bağlanmıştı. Otomatikman Ağabeyim ve bana maaş bağlandı abim yaş haddinden maaşı kesildikten sonra onun aylığıda bana yansıtıldı ..Çevreden daha sonra diğer malulluk aylığını da bağlatabileceğim söylenince.SSK merkezine bildirimde bulundum fakat herseferinde 'aynı kurum olduğundan iki maaş alamazsınız' dendi.
Şuan farklı bir ssk merkezine başvurum sonucunda!(01.08.2008 tarihinden itibaren anneminde emekli maaşını almaktayım cüzzi bir miktar da olmasına rağmen)
İnternetten (Sgk sitesinden)çıktısını aldığım emekli aylığı bilgi dökümündeki iki maaşımında oranları %70
İlgili Kuruma göndermiş olduğum dilekçe de memur hatasından dolayı geçmişe dönük haklarımı içeren ve oranların tekrar hesaplanmasını içeren maruzatımı bildirdim .
Cevaben 5yıl zaman aşımına uğradığını herhangi bir toplu ödeme yapılamayacı
maaş hesaplamalarında da herhangi bir hata olmadığı bildirildi.
Bu konu ile ilgili makaleleri okurken bu durumda olan kişilerin izlemesi gereken yol anladığım kadarıyla dava açmak olacak.
Oysa birçok önemi sitede yüksek olan maaşın tamamı düşük olan maaşın yarısının alınabileceği yazıyor .Ve benim aldığım dökümlerde oranım yine yukarıda da yazdığım gibi %70
Sizce hakkımı aramak için mahkeme masrafları için para biriktirmeye başlamalımıyım yoksa tekrar farklı Sgk kurumunun yolunu tutup bildirimdemi bulunmalıyım? iyi çalışmalar.. şimdiden teşekkürler