Borsa da şirket yöneticileri hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılabilir mi?
Merhabalar arkadaşlar şimdiden özür dilerim konuyu nereye açacağımı bilmiyorum benim sorunum şu;
11/08/2018 tarihinde yatırım amaçlı borsada cemas hisseleri satın aldım hiç bir araştırma yapmadan bu tarihten bu güne kadar 45.000 tl zararım var hisseler hala elimde malum tecrübe değimiz şey yediğimiz kazıkların bileşkesidir.gelelim soruma bu zaman zarfında yaptığım araştırmalara göre şirket yöneticileri spk tarafından manipülasyon cezaları yemiş şirket hisselerinde defalarca cezalar uygulanmış davalar açılmış manüpülasyon amaçlı haberler yapılmış kendi ortakları dahi zarara uğratılmış yazılı ve görsel basından çıkan haberlerde mevcut ben bu şirket yöneticileri hakkında nitelikli dolandırıcılık ve Bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığından dava aça bilir miyim maddi bir beklentim yok gerekirse bu şahısların tüm şirketlerine el konulsun yeter ki artık kimseyi dolandırmasınlar bu ve bunun gibi insanlar hakkında adli soruşturma yürütülmesi ve iddaname düzenlenip kamu davası sonucunda cezalandırılması için neler yapmam gerekli ya da elimiz kolumuz bağlı olarak milleti soymalarına seyircimi kalıcaz yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Borsa da şirket yöneticileri hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılabilir mi?
Bahsi geçen davaları siz açamazsınız savcılık makamı gerek görürse açar.Siz savcılığa şikayetçi olabilirsiniz, eğer sizin mağdur edilmenize sebep olan bir eylemde nitelikli dolandırıcılık suçunun unsurları oluşmuşsa dava açılması söz konusu olur.Nitelikli dolandırıcılık suçunun unsurlarını araştırıp sizin durumunuza uygun olup olmadığına bakın.Ona göre şikayetçi olup olmamayı değerlendirin derim.
Cevap: Borsa da şirket yöneticileri hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılabilir mi?
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bahsi geçen davaları siz açamazsınız savcılık makamı gerek görürse açar.Siz savcılığa şikayetçi olabilirsiniz, eğer sizin mağdur edilmenize sebep olan bir eylemde nitelikli dolandırıcılık suçunun unsurları oluşmuşsa dava açılması söz konusu olur.Nitelikli dolandırıcılık suçunun unsurlarını araştırıp sizin durumunuza uygun olup olmadığına bakın.Ona göre şikayetçi olup olmamayı değerlendirin derim.
ilgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim benim anladığım kadarıyla bizim borsamız devlet destekli kumarhaneye dönmüş benim cimer üzerinden şikayet etmediğim yer kalmamıştı ve benim gibi niceleri var ne diye bilirim ki devlet spk manüpülatör el ele çökün küçük yatırımcının üzerine