İcra Dairesinin vermiş olduğu bir tuhaf karar
Dostlar öncelikle merhabalar. Başlatmış olduğumuz İlamsız icra takibi neticesinde itiraz edilmiş olup icra dairesinden aşağıdaki gibi karar çıkmıştır. Karara göre yetki itirazı kabul edilmiş olup itirazın iptali davası mı açmam gerekir yoksa en altta yazdığı gibi itirazın süresinde olmadığından 89/1'i mi göndermem gerekir ? Karardan ben pek bir şey anlayamadım. Borçlunun itirazı usulden ve esastan red mi edilmiş oldu şimdi süresinde yapılmadığından ? 89/1 gönderebilir miyim ? Değerli tecrübelerinizle aydınlatırsanız müteşekkir olurum. Selamlar
"NOT: Resim dosyasını yüklemeye çok çalıştım ama "file is too large" hatası aldığımdan ve pc'den yüklemeye kalktığımda da hata aldığımdan "ekşiup" isimli upload sitesine resmin linkini yüklemeye mecbur oldum. Şimdiden kusura bakmayın :)"
https://eksiup.com/p/hg55124f5woz
Cevap: İcra Dairesinin vermiş olduğu bir tuhaf karar
Alttaki iki seçenekten hiçbir işaretlenmemiş.
(...) 3 numaralı ara karar gereği dosya yeniden ele alındı. diye başlayan iki seçenekten hangisi işaretlendiği belli değil.
Birinde takibin durdurulmasına diyor, durdurma nedeni sadece yetki itirazı ise itirazda belirtilen yetkili icra dairesine gönderilmesini talep edebilirsiniz.
Başka itiraz varsa ve haksız olduğunu düşünüyorsanız itirazın iptali veya itirazın kaldırılması davası açılabilir.
Diğerinde takibin devamına diyor, bu durumda itiraz kabul edilmemiş, kaldığı yerden işlemlere devam edebilirsiniz.