Banka Borcu ve anlasmaya ragmen Haciz işlemi
Merhaba,
Banka borcuma istinaden avukat ile sözlü olarak telefonda bir anlasma yaptık. Anlasma sonrası tüm ödemelerimi zamanında yaptım ancak en son
ödemeden 3 gun sonra iş yerime icra yazısı ve maasın 4 te 1 ine bloke yazısı geldi. Haftasonu olduğu için nedenini Salı günü öğreneceğim ancak böyle bir hakları var mı?
Ödeme yaptığım dekont ile itiraz etsem kararı gerl aldırabilir miyim?
Tesekkürler
Cevap: Banka Borcu ve anlasmaya ragmen Haciz işlemi
Ödemeyi nereye yaptınız? Umarım icra dairesine yapmışsınızdır.
Yaptığınız "anlaşma"yı karşı taraf inkar ederse, kanıtlayabilecek durumda mısınız?
Ödemeyi borcumun oldugu banka hesabına yaptım. Dekontlarım var. Bir diğer banka ile anlaşmam da avukatın hesabına yapıyorum. Acıklama bölümüne dosya numaramı yazıp hangi ay ise onu belirtiyorum. Ancak dediğiniz gibi anlasma ile ilgili elimde herhangi bir belge yok. Ancak e devletten baktığımda iki dosya ile ilgili icra dairesinde bu durum belirtilmiş. Bu konu ile ilgili ne önerirsiniz?
Anladığım kadarıyla ilk dosya borcu için alacaklı avukatıyla bir ödeme taahhüdünde bulunmuşsunuz ve o da maaş haczi , banka hesap ahczi yollarına başvurmamış. Taahhüdünüz gereği de aylık ödemelerinizi yapıyorsunuz, icra dairesinden işyerinize bir maaş haczi yazısı gelmemiş ilk dosya ile ilgili.
2.dosyayı takip eden avukatla da sözlü olarak anlaşıp, ilk dosya için verdiğiniz taahhüt dışında 2.dosyaya da ödeme yapıyorsunuz.
Alacaklı , borcun en kısa sürede tahsili için kendisine tanınan tahsil yollarının herhangi birini veya hepsini aynı anda kullanabilir.
Bu sebeple de ilk dosyadan dolayı maaş hacziniz yoksa, banka hesabınızda haciz yoksa, sözlü anlaşmanıza dayanarak ödemekte olduğunuz miktarıa ilave olarak maaş haczi ve banka hesabı haczi yollarını kullanma hakkı vardır alacaklı vekilinin.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Peki maasımdan düzenli olarak kesintiye girecekse, hesaplarımdan blokeyi kaldırma hakkım var mı? Ayrıca anladığım kadarıyla sözlü anlasmanın bir geçerliliği yok ve maas haczine bir itiraz hakkım bulunmuyor. Doğru mu? Cunku diğer banka ile de sözlü anlasma yaptıgım için bu durum beni zor durumda bırakacak.
Bahsettiğiniz hesap maaş hesabı değilse, borcu karşılamaya yetecek kadarı haczedilir, buna itiraz edemezsiniz.
Maaş haczine de itiraz edemezsiniz.