Evlatlık konusu ile ilgili
Herkese merhabalar..benim sorum eşim ile ilgili. 14 aydır evliyiz, cok severek evlendik,ancak eşimin ailesi bizi ne yaptı ne etti ayırdı. Boşanma davası da açtı, dava sürüyor. Ben davanın reddini istedim. 3 aylık da bir oğlum var. aslında bir kaç soru birden sormak istiyorum.
6aydır ayrıyız eşimle, 2 hafta önce eşimin evlatlık olduğunu öğrendim,ancak eşimin bundan kesinlikle haberi yok.
1. Eşim çalışmıyor, ailesinin yanında kalıyor. Çocuğum için nafaka ödeyecek mi? Doğumdan bu yana çocuğun tüm masraflarını benim ailem yaptı.
(ben ailemin yanındayım ve çalışmıyorum,eşimin ailesi ile birlikte kalıyorduk)
2. eşimin evlatlık olduğunu nasıl ıspat edebilirim?( Bu konu hakkında bilgi aldığım kişiler kesinlikle bu konuya karışmak istemiyorlar,eşimin ailesinin tepkisinden korkuyorlar)
3.Kayınvalidemin Doğumu yaptım diye söylediği Hastane bize bu konuda bilgi verebilir mi?
4.Mahkeme kararı ile DNA testi yaptırabilirmiyim?
5.Boşanma davamızın içinde bunu belirtmelimiyim?
6.Eşimin biyolojik anne ve babasını bulmak için benim elimden birşey gelir mi? Belki çocuğumun halası veya amcası vardır.
Belki bunu öğrenirse bana ve cocuğumuza döner diye ümit ediyorum çünkü aramızda hiç bir sorunumuz yoktu, çocuğunu bile daha henüz görmedi,görme girişiminde de bulunmadı.
Bana kısaca bir bilgi verebilirseniz Teşekkür ederim..
Herkese Hayırlı Ramazanlar dilerim..