eşim beni aldatıyor ve inkar ediyor
Eşim beni aldatıyor ve hep inkar ediyor. Ayrı kullandıgı hat var. ben esime dava acarken bu hattın gorusme kayıtlarını ve whatsapp yazısmalarını(muhtemelen yazısıp sılıyor gerıye donuk sılınmıs yazısmalar resimler cıkarmı)cıkartabılırmıyım.
Bu telefon hatları kımın uzerıne kayıtlı bılmıyorum buda onemlı sanırım degılmı.
Karsı tarafdakı bayana maddi manevi tazmınat davası acarsam kazanabılırmıyım.
Bu surecde oturdugumuz evden ben cıkmak ıstemıyorum fakat bu ev esımın ustune degıl babasının ustune aılesı benı bu evden cıkartabılırmı.
Calısmadıgımdan dolayı bosanma davası devam ederken esım eve bakmakla yukumlu
Bu konular hakkında bılgı verırsenız sevınırım.
Cevap: eşim beni aldatıyor ve inkar ediyor
Bildiklerime bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım:
1-Mahkeme, görüşme kaydı (buna HTS kayıtları deniyor) çıkartabilir. Bu kayıtlarda kim kimi ne zaman aradı, karşı taraf açtı mı, açtıysa kaç saniye konuşuldu gibi bilgiler vardır. Ne konuşulduğunun kaydı tutulmaz. Whatsapp kayıtları konusunda hiç bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Ancak telefonu alınıp bilirkişiye inceletilirse çok küçük bir ihtimal de olsa bir şeyler çıkabilir.
2-Numarasını biliyorsanız yeterli olur zannederim, ama çok emin değilim.
3-Orası aile konutudur, sizin değil onun ayrılması gerekeceğini düşünüyorum. Ancak TAPUDAN "aile konutu şerhi" konması gibi bir şeyler gerekir de siz atlarsanız evi satması söz konusu olabilir. Bu yüzden bu konuyu daha en baştan avukatınıza söyleyin. O, gereğinin yapılmasını sağlayacaktır.
4-Bakmakla yükümlü demeyelim de "tedbir nafakası" bağlayacaktır hakim büyük ihtimalle.
Alıntı:
burcu savas rumuzlu üyeden alıntı
1- Eşim beni aldatıyor ve hep inkar ediyor. Ayrı kullandıgı hat var. ben esime dava acarken bu hattın gorusme kayıtlarını ve whatsapp yazısmalarını(muhtemelen yazısıp sılıyor gerıye donuk sılınmıs yazısmalar resimler cıkarmı)cıkartabılırmıyım.
2-Bu telefon hatları kımın uzerıne kayıtlı bılmıyorum buda onemlı sanırım degılmı.
3-Karsı tarafdakı bayana maddi manevi tazmınat davası acarsam kazanabılırmıyım.
4- Bu surecde oturdugumuz evden ben cıkmak ıstemıyorum fakat bu ev esımın ustune degıl babasının ustune aılesı benı bu evden cıkartabılırmı.
5-Calısmadıgımdan dolayı bosanma davası devam ederken esım eve bakmakla yukumlu
1- Konuşma veya yazışma içerikleri başka yerde kaydedilmediği için çıkarılmaz. En fazla konuşma-mesaj zamanı, hangi numaralar arasında iletişim olduğu ve konuşma süresi bilgisi edinilebilir.
2- Evet.
3- Üçüncü şahıstan tazminat almak mümkün değil. İddianızı ispatlarsanız eşinizden alabilirsiniz.
4- Kayınpeder-kayınvalideye ait eve tapuda aile konutu şerhi koymuyorlar.
5- Boşanma davası açınca tedbir nafakası alabilirsiniz.
sanılanın aksine whatsapp 7 gün geriye doğru kayıt tutar.
yazışmaların tamamı sorunsuz görüntülenebilirken, içindeki resimler küçük olmakla beraber görülebilir.
söz konusu geçmiş kayıtları, telefonun whatsapp/databases klasörü içinde bulunan "mgmstore-2019-09-02.1.db.crypt12" olarak tarihleri değişen şekilde isimlendirilmiştir.
dosyalar şifreli olduğundan öncelikle şifrelerinin çözülmesi gerekmektedir.
söz konusu işlem için iyi derecede bilgisayar kullanıcısı olunması gerekmektedir.
yaptım, oradan biliyorum.