bölge idare mahkemesi kararı sonuçları
ankara 14.idare mahkemesinde davam vardı kazandım iptal kararı çıktı.Bakanlık kararı istinafa götürdü , bölge idare mahkemesi istinaf başvurusunu kabul ederek kararın kaldırılmasına davanın reddine karar verdi.
Bu durumda benim için süreç nasıl işler ? bu karara alt mahkemeye tekrar gidip yeniden mi karar çıkacak yoksa bu karar direk geçerli mi olcak yada benim başvuracağım bi merci var mı nasıl bir süreç izlemeliyim
Cevap: bölge idare mahkemesi kararı sonuçları
Kesin olmamakla birlikte şunu söyleyebilirim ancak; kararın hüküm fıkrasında (Son paragraf) temyiz yolu açık ise kararı Danıştay'a taşıyabilirsiniz.
Sorduğunuz sorunun cevabı kararda saklı, görmeden yorum yapmak şu aşamada pek mümkün değil.
Alıntı:
idare_hukukçusu rumuzlu üyeden alıntı
Kesin olmamakla birlikte şunu söyleyebilirim ancak; kararın hüküm fıkrasında (Son paragraf) temyiz yolu açık ise kararı Danıştay'a taşıyabilirsiniz.
Sorduğunuz sorunun cevabı kararda saklı, görmeden yorum yapmak şu aşamada pek mümkün değil.
açmış olduğum başlığa cevabınız için teşekkür ediyorum öncelikle . Karar daha yeni verildi(ayın5'nde) uyap sms den gördüm gerekçeli karar daha yazılmadı fakat temyiz yolu açık veya tüm yolların kapalı olup olmadığını şuan için bilemiyor muyuz ? Hukukta hangi durumlarda temyiz yolu açıktır , hakimler istedikleri kararlarda temyiz yolu açık istemediklerinde kapatabilir mi yani :) ? bilgilendirirseniz sevinirim
Kardesim benmde yozgatta tekemmul asamasinda dosyam var alt mahkemede nihai karar kac ayda cikti acaba yoksa direk ankarada actiysan davayi orda ne kadar surede cikti ?
Alıntı:
İbo0o38 rumuzlu üyeden alıntı
Kardesim benmde yozgatta tekemmul asamasinda dosyam var alt mahkemede nihai karar kac ayda cikti acaba yoksa direk ankarada actiysan davayi orda ne kadar surede cikti ?
ankarada açtım 14 ay sürdü benim mahkemem