Ruhsatsız mekanda alkollü satış
Merhaba. Benim işlettiğim bir kafe var. Kafemin hemen bitişiğinde ise market (ekomini) bulunuyor. Bu firmayla bir bağlantım bulunmamakla beraber, müşterilerimden bazıları buradan alkollü içecek (bira) temin edip tekrar kafenin dışındaki masalarda içki içebiliyorlar. Biz kesinlikle satışını yapmıyoruz. Bardak tarzı isteyenlere bile bardak vermemekteyiz. Hatta iç mekanda içilmesine bile müsade etmiyoruz ruhsatımız bulunmadığından dolayı. Ama müşteriler dükkanın önündeki kafeye ait masalarda içki içiyorlar. İçmeyin dediğimiz vakitte burası yol neden karışıyorsunuz tarZı söylemlerde bulunabiliyorlar. Bu nedenle arada kalmış vaziyetteyiz. Bu konuda 2 ayrı hukuk bürosuyla görüşme gerçekleştirdik. İkisi de zıt söylemlerde bulundu. İlki sorun olmaz derken diğeri sorun olur dedi. Bu nedenle kafamız karıştı. Mevzuatta bu durum suç mudur? Herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalabilir miyiz? Teşekkürler.
Cevap: Ruhsatsız mekanda alkollü satış
Size ait alanda , size ait masalarda oturan kişiler alkollü içki içiyorsa, sorun olurmu dediginiz o durum gerçekleştiğinde elbette sorumlu olan siz olacaksınız.
Cevap: Ruhsatsız mekanda alkollü satış
Benim bildiğim cafelere dışarıdan yiyecek-içecek getirmek yasaktır.
Bu nedenle, öyle olmasa bile, tekel ruhsatı olan market ile anlaşarak ruhsatsız içki sattığınız düşünülecektir.